Yatmadan önce bir avuç kabak çekirdeği yiyip üstüne bir bardak su içerseniz...

Yatmadan önce bir avuç kabak çekirdeği yiyip üstüne bir bardak su içerseniz...

Kabak çekirdeği, sağlığımıza pek çok yarar sağlıyor. 'Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?' diye soracak olursanız yüzlerce faydasını görebilirsiniz. Kabak çekirdeğinin faydasını artırmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Kabak çekirdeği, sağlığımız için bir dizi yarara sahip olan en faydalı kuru yemişlerin başında gelir. Öyle ki kimi insan için kabak çekirdeği, ay çekirdeğinden daha fazla tüketilir. 

fd.jpg

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR? 

KALBİ KORUR

Kabak çekirdeği, kalbe faydalı sağlıklı yağlar, lifler ve çeşitli antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır. Bu tohumlar, kandaki kötü kolesterolü düşürmeye ve iyi kolesterolü artırmaya yardımcı olan tekli doymamış yağ asitlerinden oluşur. Tohumlarda magnezyum bulunması kan basıncı seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Kabak çekirdeği magnezyum açısından zengindir. Magnezyum kemiklerin büyümesine ve gücüne faydalıdır. Öğünlerinde bol miktarda magnezyum bulunan kişilerin kemiklerinde daha yüksek mineral yoğunluğuna sahip olma eğiliminde oldukları gözlemlenmiştir. Bu, kemik kırıkları ve kemik erimesi gibi risklerin önlenmesine yardımcı olur. Magnezyum eksikliğinin bir diğer yan etkisi de kandaki kalsiyum seviyesinin düşmesidir. Her 100 gram kabak çekirdeğinde 262 mg magnezyum bulunur. Bu miktar, günlük magnezyum ihtiyacınızın %65'ini karşılar! 

er.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Kabak çekirdeğinin yüksek miktarda antioksidan ve fitokimyasalların varlığı, iyi bir bağışıklık sistemi sağlar. Kabak çekirdeği özellikle kış mevsiminde soğuk algınlığı, grip, yorgunluk ve diğer rahatsızlıklara yol açabilecek viral enfeksiyon olasılığını daha da azaltır.

RAHAT UYUMANIZI SAĞLAR

Kabak çekirdeği, doğanın uyku hapı olarak da bilinen bir nörokimyasal olan serotonin içerir. Kabak çekirdeği, vücutta serotonine dönüşerek sağlıklı bir gece uykusu sağlayan bir amino asit olan triptofan açısından zengindir. Yatmadan önce bir avuç dolusu kabak çekirdeği tüketmek, kaliteli uykuyu destekler.

SAÇLARI UZATIR

Kabak çekirdeği, saç uzamasında önemli rol oynayan C vitamini açısından zengindir. Kabak çekirdeği ayrıca, omega-3 yağ asitleri içerir. Diğer mikro besinlerle birlikte bu yağ asitleri kuru ve kırılgan saçların dokusunu iyileştirmeye yardımcı olur. Öte yandan kabak çekirdeği, bol miktarda çinko içerir. Çinko ise saç proteinlerinin üretimini artıran başka bir faktördür.

ŞEKER HASTALIĞINA İYİ GELİR

Kabak çekirdeği magnezyum açısından zengindir. Magnezyum ise şeker hastalığı olan kişiler için faydalı olan kan şekeri düzeylerini düşürmeye yardımcı olur. Kabak çekirdeğinin bu eşsiz faydalarından yararlanmak için günde 1 avuç tüketmeyi ihmal etmeyin.

g.jpg

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDASINI İKİYE KATLAMAK İÇİN...

Uyumadan önce 1 avuç kabak çekirdeği tüketmek, sindirim sistemi sorunlarınızı hafifletebilir veya ortadan kaldırabilir. Bu tamamen doğal bir yöntem olup, sindirim sağlığınızı desteklemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, kabak çekirdeği bir bardak suyla birlikte tüketildiğinde daha etkili olabilir..