Yıllarca yanlış bilmişiz. Aslında en doğrusu buymuş. Tarhana böyle pişirilmeli

Yıllarca yanlış bilmişiz. Aslında en doğrusu buymuş. Tarhana böyle pişirilmeli

Yıllarca tarhana çorbasını yanlış pişirmişiz. Doyurucu olması için tarhana çorbasını böyle pişirmek gerekiyormuş

Tarhana çorbası genelde sade yapılır. Oysa şifasını katlamak için tarhanayı havuçlu pişirmek gerekiyormuş.

Peki ama tarhana çorbası patatesli ve havuçlu nasıl pişirilir?

Patatesli Havuçlu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tarhana
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Su

maxresdefault.jpg

Üzerine yakmak için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Nane

TARHANA ÇORBASININ TARİFİ

Önce bir saat kadar öncesinden tarhanayı ıslatalım. Patatesle havucu soyup rendeleyelim. Tencereye ıslattığımız tarhanayı, salçayı, patatesi ve havucu koyalım. 4-5 bardak kadar su ekleyip altını yakalım. Devamlı karıştırarak kaynatalım. İçine sarımsağıda ekleyip et suyunu ilave edelim. 15 dk kadar pişirelim. Tuzunu da ilave edip el blenderıyla çırpalım. Kıvamına göre sıcak su ekleyelim.

Tavada yağı eritip baharatlarını ekleyelim. Pişen çorbamıza ekleyip güzelce karıştıralım.

Afiyet olsun

maxresdefault-001.jpg

TARHANA NEDİR?

Tarhana, Orta Asya, Güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu mutfaklarında bulunan, tahıl ve yoğurdun veya fermente sütün fermente edilmiş karışımına dayanan kurutulmuş bir gıda maddesidir. Kuru tarhana kaba, pürüzlü kırıntılardan oluşan bir dokuya sahiptir ve genellikle su, et suyu veya süt ile kalın bir çorba haline getirilir.

İlgili Haberler