Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar?

Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar? Çamaşır suyunun lekesini bu yöntem ile gidermeniz artık mümkün.

Çamaşır suyunun rahatsız edici o lekesinden artık kurtulmanız bu kadar basit...

camasirsss.jpg

Çamaşır suyu lekesi, giysilerde sıkça karşılaşılan ve oldukça can sıkıcı bir durumdur. Genellikle beyaz giysilerde görülen bu lekeler, çoğu zaman normal yıkamalarla çıkarılamaz ve özel bir temizlik yöntemi gerektirir. Bu içeriğimizde çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar ve bu konuda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi vereceğiz.

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİNİ BU YÖNTEM İLE YOK EDİN!

Öncelikle, lekenin taze olup olmadığını kontrol edin. Eğer leke taze ise, hemen müdahale etmek lekenin çıkmasını kolaylaştıracaktır. Lekenin üzerine hızlıca su dökerek veya lekeyi hafifçe ovalayarak fazla çamaşır suyunu emdirin.

Ardından, lekenin üzerine limon suyu veya beyaz sirke dökün. Bu malzemeler çamaşır suyu lekesini çıkarmada oldukça etkilidir. Dikkatlice ovalayarak lekenin üzerindeki çamaşır suyunu çıkarmaya çalışın.

Daha sonra, kıyafeti yıkayın. Ancak, kıyafeti yıkamadan önce lekenin tamamen çıktığından emin olun. Eğer leke hala duruyorsa, yıkamak lekenin kalıcı hale gelmesine neden olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar lekeyi çıkarmada başarılı olmazsa, lekenin üzerine bir miktar oksijenli su dökerek kıyafeti bir süre bekletin. Daha sonra kıyafeti yıkayarak lekenin çıktığından emin olun.

GÜNEŞ IŞIĞI

Yeni Asır'daki bilgilere göre; Çamaşır suyu lekesini çıkarmanız için deneyebileceğiniz diğer bir yöntem ise güneş ışığıdır. Güneş ışığı her kumaşta etkili olmayabilir. Ancak yine de denenebilecek bir yöntemdir. Çamaşır suyu bulaşan yeri, güneş ışığını direk alan yere bırakırsanız rengin açılmasını sağlayabilirsiniz. Böylece çamaşır suyundan kaynaklanan leke kendiliğinden yok olabilir. Güneş ışığı çok fazla tercih edilen bir yöntem değildir. Fakat, bazı durumlarda işe yaradığı açık bir gerçektir.