İzmir'de orman yangını! 'İmdat' çığlıkları yükseldi

İzmir'de orman yangını çıktı. Alevlerin etrafı sarmasıyla bölgedeki birçok ev tahliye edildi.

İzmir Menderes'te ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlerin yükselmesiyle olay yetkililere bildirildi.

Yaklaşık 4 saattir süren yangına dair açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait 5 helikopterin de bölgeye gönderildiğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-06-29-192035.jpg

SAATLERDİR SÜREN YANGIN

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine çeşitli belediyelerin itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da destek veriyor.

ekran-goruntusu-2024-06-29-192001.jpg

VATANDAŞLARA UYARI

Yangın nedeniyle ormanlık alanda bulunan hobi bahçesi tarzındaki bazı evler tahliye edildi. Jandarma ekipleri evlerin olduğu bölgede sirenler çalarak vatandaşların alandan ayrılmasını istedi. Bölgede evi olan bazı vatandaşlar hortumlarla evlerinin çatısına, araçlarına ve arazilerine su tutarak yangına karşı tedbir aldı. Bazı seralar alevler nedeniyle zarar gördü. Alevlerin yakınında bulunan Çamönü Mahallesi tahliye edildi. Jandarma ekipleri, anonslarla vatandaşların hızlı hareket etmesini istedi.

ekran-goruntusu-2024-06-29-191946.jpg

MENDERES BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallerimizi etkileyen yangına karşı belediye ekiplerimizin de desteğiyle Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu felaket sona erer. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun."

ekran-goruntusu-2024-06-29-191912.jpg

Yangının oluşturduğu bu yoğun duman, Kuşadası’nda güneşin ışınlarını engelleyerek adeta karanlık bir örtü oluşturdu. Yangın nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar büyük endişe yaşarken, yangının kontrol altına alınması için çok sayıda itfaiye ekibi ve yangın söndürme helikopteri seferber edildi. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.