Süper zekaya sahip kan grubu belli oldu!

Süper zekaya sahip kan grubu belli oldu!

Kan grubuna göre analiz araştırmasının sonuçlarını açıklayan Japonlar kan gruplarının olumlu ve olumsuz yönlerini de açıkladı.

A - B - AB - 0

kan-grubu.png

Ketsueki-gata, bir kişinin kişiliğini kan grubuna göre analiz etme anlamına gelir ve bu terim 1930'lardan beri kullanılmaktadır. Japon profesör Tokeji Furukawa'nın her kan grubunun kişilik özelliklerini yansıttığına dair bir makale yayınlamasıyla popüler hale gelmiştir.

kan-6.png

Antijenlere bağlı olarak dört ana kan grubu bulunur: A, B, 0 ve AB.Japonya'da birçok insan, kan grubu kişilik teorisine inandıkları için başkalarının kan grubunu sormaktan hoşlanır. Bu teori, iki kişinin uyumluluğunu değerlendirmek için bile kullanılabilir. Bilimsel olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen, birçok kişi bu teorinin kendileri için doğru olduğuna inanır.

 

A KAN GRUBU

A kan grubuna sahip kişiler hassas, işbirlikçi, duygusal, tutkulu ve zekidir. Sabırlı ve sadık olup, barışı seven karakterlere sahiptirler. Ancak bazen aşırı duyarlı olabilirler.


Toplum kurallarına uymayı severler ve sosyal normlara önem verirler. Çok organize oldukları için karar vermekte zorlanabilirler ve çoklu görevlerde başarılı olmayabilirler. Düzenli ve temiz olmayı önemserler, bu yüzden OKB'li kişiler arasında yaygındır. Kolayca strese girerler.


OLUMLU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Kibar, utangaç, özenli, inatçı, kibar, gergin, güvenilir, aşırı duyarlı, mükemmeliyetçi, sorumlu, çekingen, endişeli, sakin ve çekingen, sadık, mükemmeliyetçi, düzenli ve tutarlı

OLUMSUZ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Takıntılı, aşırı duyarlı, karamsar, inatçı, kolay stresli ve titiz

kan-grubu2.jpg
B KAN GRUBU

B kan grubuna sahip kişiler güvenilir oldukları için kolayca arkadaş edinirler. Rahat hissettiklerinde duygularını gizlerler. Yaratıcı ve hızlı karar vericidirler. Emir almayı pek sevmezler ve mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle her işte en iyisi olmak isterler. Çoklu görevlerde zorlanabilirler.


OLUMLU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Meraklı, güçlü, rahat, yaratıcı, maceracı, tutkulu, neşeli, aktif ve dışa dönük.


OLUMSUZ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Vahşi, düzensiz, bencil, affetmeyen, işbirliği yapmayan, sorumsuz ve öngörülemez.

kan-grubu3.jpg
AB KAN GRUBU

AB kan grubuna sahip kişiler, A ve B gruplarının kişilik özelliklerinin bir karışımını taşırlar. Karmaşık bir kişilik yapısına sahiptirler ve bazen utangaç, bazen dışa dönük olabilirler. Gerçek kişiliklerini yabancılardan saklamaya eğilimlidirler.


Kolayca arkadaş olabilirler ancak stresle başa çıkmakta zorlanabilirler. AB grubu insanlar dikkatli ve empatiktir. Analitik ve mantıksal becerileri yüksektir.


OLUMLU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Çekici, kontrollü, havalı, hayalperest, sevecen, mantıklı, güvenilir, uyumlu ve yaratıcı.


OLUMSUZ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Karmaşık, savunmasız, sorumsuz, bencil, unutkan, bağışlayıcı olmayan ve eleştirel.

kan-grubu2.jpeg
0 KAN GRUBU

0 kan grubuna sahip kişiler cüretkar, dışa dönük ve heveslidirler. Yüksek standartlar belirlerler ve mükemmel liderlik özelliklerine sahiptirler. Küçük şeylerle rahatsız olmazlar. Cömert, iyi kalpli ve sevecendirler.


Değişikliklere kolayca uyum sağlarlar ve zorlu durumlarda dayanıklıdırlar. Japonlar, bu kan grubuna sahip kişilere güçlü ve dayanıklı oldukları için "savaşçı" derler. Dürüsttürler ve gerçeği saklayan insanlardan hoşlanmazlar.


OLUMLU KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Liderlik, kolay giden, olumlu, kendine güvenen, sakin, dışa dönük, temkinli, sadık, barışçıl, tutkulu, bağımsız, güvenilir, kaygısız, trend belirleyici ve özverili.
OLUMSUZ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ: Kıskanç, acımasız, kaba, dakik olmayan, duyarsız, soğuk, öngörülemez, bencil ve kibirli.