Obama yönetimi, AB Bakanı Bozkır'la görüşmedi

Washington'la Ankara arasında yaşanan gerginlikten dolayı bir süredir kopuk olan ilişkiler AB Bakanı Volkan Bozkır'ın  Washington ziyaretiyle de aşılamadı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bu yıl 63'üncüsü düzenlenen 'Ulusal Dua Kahvaltısı'na katılmak için Washington'da  3 gün kaldı.

Hristiyan bir organizasyon tarafından bir otelde düzenlenen geleneksel 'dua kahvaltısına' dünyadan 3 binin üzerinde siyasetçi iş ve din adamı katıldı.

Not: (Fethullah Gülen'in katılmadığı söylendi.)

Obama Yönetmi ile AKP Hükümeti arasındaki soğukluk AB Bakanı Bozkır'ın ziyaretiyle bir kez daha kendini gösterdi.

İŞİD, Türkiye'de insan hakları ihlalleri ile  basın ve fikir hürriyetine ilişkin konuların  Türk-Amerikan ilişkilerine vurduğu darbe, AKP'li Bakanın gezisine de yansıdı.

Büyükelçilik Bakan Bozkır'ın Obama Yönetimi yetkilileriyle  görüşebilmesi için yaptığı zemin yoklamalarından bir sonuç alamadı.

Bakan Washington'da 3 gün kalmasına rağmen yönetimden hiç bir yetkiliyle görüştürülmedi.

Obama Yönetimi,   böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na önemli bir mesaj göndermiş oldu.

Washington, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘AB’ye ihtiyacımız yok’ şeklinde yaptığı konuşmaların ABD' nin üyelik için  Türkiye’ye verdiği destek üzerinde yaptığı hasarı da  hissettirmiş oldu.

Amerikalılar, AKP'li Anayasa Komisyonu Başkanı Profesör Burhan Kuzu'nun 'Obama zavallı. Erdoğan çok güçlü' sözlerini de mutlaka not etmişlerdir.

Bozkır , 'Ulusal Dua Kahvaltısı'nda Başkan Obama'yı dinlerken , Kuzu'nun sözlerini hatırladı mı bilemiyorum ama Türkiye'nin Washington'daki imaj bozukluğunu mutlaka Davutoğlu'na aktaracaktır.

AB Bakanı, Washington’da Kongre'de Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu eşbaşkanlarından Ed Whitfield ve Steve Cohen'le görüşmekle yetindi.

Ayrıca, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) eşbaşkanıyla temaslar yaptı.

Buarada German Marshall Fund adli kuruluş'ta konuştu.

Bozkır Washington'dan  sıkıntılı  ayrıldı.

Öte yandan, cemaat grubundaki medya temsilcilerine (Zaman,Bugün ve CHA) Volkan Bozkır'ın basın toplantısında ambargo uygulandı, Büyükelçiliğe alınmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar