Bireysel Emekliliğin Avantajları Nelerdir?

Bireysel Emekliliğin Avantajları Nelerdir?

Kısaca BES olarak adlandırılan bireysel emeklilik sistemi, insanların emeklilik dönemi için birikim yapmasını ve emeklilik dönemini ekonomik açıdan daha rahat geçirmesini sağlayan bir sistemdir.

Kısaca BES olarak adlandırılan bireysel emeklilik sistemi, insanların emeklilik dönemi için birikim yapmasını ve emeklilik dönemini ekonomik açıdan daha rahat geçirmesini sağlayan bir sistemdir. Son derece güvenli bir tasarruf aracı olan bireysel emeklilik sistemi, çalışma hayatı döneminde kişilerin kendileri tarafından belirlenen miktarlarda birikim yapmalarını sağlayabiliyor. Böylelikle emeklilik dönemi için yatırım da yapılmış oluyor.

Kimler Bireysel Emeklilik Sistemine Katılabilir?

Öncelikle bireysel emeklilik sistemine birçok insanın katılabileceğini belirtelim. Bu konuda bir yaş sınırlaması ya da meslek, iş sınırlaması bulunmuyor. Mutlaka sosyal güvenlik sistemine kayıtlı olmanız gerekmiyor. Kamusal bir sosyal güvenceniz olmasa da BES avantajlarından faydalanabilirsiniz. Bu arada sıklıkla merak edilen unsurlardan biri de katkı payı açısından üst sınırın olup olmadığıdır. Üst sınır bulunmadığından dilediğiniz miktarda katkı payı ödemesi yapabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sisteminin Faydaları Neler?

Elbette BES faydaları arasında en önemli olanı emeklilik döneminizi ekonomik açıdan daha ferah geçirebilecek olmanızdır. Bir anlamda geleceğinize yatırım yapmış olduğunuzu belirtelim. Emeklilik döneminizde ekonomik konforunuzun artmasını sağlamış olacaksınız. Sistematik bir şekilde birikim yapmanızı mümkün kılan bir sistemdir. Özellikle düzenli şekilde birikim yapma konusunda zorlananlar için gayet ideal bir sistemdir.

Birikimlerinize belirli bir oranda devlet katkısı sunulduğunu da eklemek gerekir. Devlet bir katkı payı ödediğinden devlet desteği sayesinde birikimlerinizin artıyor ve bu da emeklilik döneminde daha fazla gelirinizin olacağı anlamına geliyor. Pek çok kişi, özellikle devlet desteğinden faydalanabilmek için bireysel emeklilik sistemine dahil oluyor.

Bireysel emeklilik sisteminin en önemli avantajlarından biri de pek çok detayın sizin tarafınızdan belirlenebiliyor olmasıdır. Öncelikle özel sigortacılık hizmeti ile sunuluyor olması sayesinde dilediğiniz sigorta firmasını tercih edebilirsiniz. Şeffaf bir sistemdir ve bu sayede BES kapsamında olan fonlarınızı rahatlıkla takip edebilirsiniz. Aynı zamanda yılda 12 kereyi geçmemek kaydıyla fon değişikliği yapma şansınız da var.

Kimi zaman kişilerin maddi durumunda değişiklikler olabilir ve katkı payı ödemekte zorlanabilirsiniz. Bu gibi durumlarda katkı payı ödemeye ara verme şansınız da oluyor. Hemen sistemden çıkmak zorunda kalmıyorsunuz ve maddi durumunuz düzeldiğinde yeniden katkı payı ödemelerinize devam edebilirsiniz. Tüm sistemin denetime tabi olduğunu da belirtelim. Bu sistem devlet tarafından denetime tabidir ve bu nedenle güvenle siz de bireysel emeklilik sistemine dahil olabilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi Devlet Katkısı Ne Kadar?

BES devlet katkısı %30 oranındadır. Ödediğiniz katkı payının %30’u kadar size devlet katkısı sunuluyor. Bu da birikimlerinizin hızlı bir şekilde artması anlamına geliyor. Elbette devlet katkısı konusunda bazı üst limitler bulunuyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz AXA Sigorta internet sitesine tıklayabilirsiniz. Sitede en güncel bilgileri ve oranları görebilir ve hemen başvuru yapabilirsiniz. Online olarak dakikalar içerisinde başvurunuzu yapabileceğinizi ekleyelim.