Kılıçdaroğlu'ndan 'İkinci İnönü' hamlesi

Kılıçdaroğlu'ndan 'İkinci İnönü' hamlesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li 15 vekilin İyi Parti'ye geçmesini sağlayarak Türk Demokrasisi için yeni bir devrime imza attı. Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi akıllara 1946'da İnönü'nün Demokrat Parti'nin (DP) seçimlere katılmasını sağlamasını hatırlattı.

Türkiye'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı, İstiklal Madalyası sahibi CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü, Demokrat Parti'nin (DP) seçimlere girmesini sağlayarak Türk Demokrasisi 1946'da çok partili döneme girmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü hamlesi ile Türk demokrasi tarihine geçti.

Kılıçdaroğlu, CHP'li 15 vekilin İyi Parti'ye geçmesini sağlayarak, İyi Parti'nin 24 Haziran'da yapılacak seçimlere girmesinin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilmesinin önünü açtı.

CUMHURİYETÇİ-DEMOKRAT İTTİFAK

CHP lideri bu hamlesi ile Cumhuriyetçi-Demokrat ittifakının temellerini atmış oldu. Kılıçdaroğlu'nun temellerini attığı Cumhuriyetçi-Demokrat ittifakı içinde her kesim yer alacak, herkes olacak, 80 milyonu kucaklayacak.