CHP'li Koç: CHP iktidarını hayata geçirmek için adayım

CHP'li Koç: CHP iktidarını hayata geçirmek için adayım

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 2. Bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Celalettin Koç, TBMM’nin yeniden aktif hale getirilmesi ve CHP iktidarını hayata geçirmek için aday olduğunu söyledi

Celalettin Koç, YURT’a özel açıklamalarda bulundu.1972 yılı gençlik kollarından itibaren partide birçok görevlerde bulunduğunu ifade eden Koç, 2015 yılında da yine 2. Bölge’den milletvekili adayı olduğunu söyledi. Aday olma nedeninden de bahseden Koç, aday olma nedeninin öncelikle bölgeye ve şehre hizmet etmek olduğunu vurguladı.

CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Celalettin Koç, Türkiye’nin çağdaş ve laik yapısını bozmaya çalışan her oluşumun, unsurun ve yapının karşında durmayı da en önemli nedenlerimden biri olarak gördüğünü söyledi.

“TÜRKİYE'DE GİZLİ KAOS HAKİM”

“Demokrasinin yeniden tesisi, parlamenter sistemin ve TBMM’nin yeniden aktif hale getirilmesi için, aynı zamanda CHP iktidarını hayata geçirmek, yeniden Türkiye’yi huzurlu yaşanabilir bir ülke haline getirebilmek ve bu doğrultuda çalışmalar yapabilmek adına aday olmak istedim” diyen Koç, Türkiye üzerinde de tam anlamıyla gizli bir kaosun hâkim olduğunu dile getirdi. Bölgesel sorun ve sıkıntıların yanı sıra, ekonomi, eğitim, yargı bağımsızlığı, sağlık alanındaki sorunlarla da ülkenin ciddi anlamda gizli bir kaosun içinde olduğunu belirtti.

“GELECEĞE UMUTLA BAKILMALI”

Huzurlu insan sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden CHP’li Koç, sokakta insanlarla konuştuğunda ekonomik kaygıların, gençlerin işsizlik, eğitim ve gelecek kaygılarının emeklilerinin de geçim sorunlarının olduğuna değindi. Koç, “Her insanımıza tabiri caizse ‘bir dokun bin ah işit’ halini görmekteyiz. Bu gerçekten kaygı verici ve üzücü bir durumdur. Türkiye bu durumdan bir an önce kurtulmalı ve geleceğe umutla bakmalıdır” dedi.

“EĞİTİM SİSTEMİ ÇAĞDIŞI”

Türkiye’de ekonominin ancak ve ancak dışa bağımlı olmaktan vazgeçildiği zaman çözüleceğini söyleyen Koç, ülkenin her köşesinde farklı zenginliklerin olduğunu ve bunları doğru kullanabilmenin ekonomiye ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı. Koç, “Eğitim sistemi konusunda ise hala oturmuş bir düzenimiz söz konusu olmadığı gibi çağdaş eğitimi de ortadan kaldırmaya yönelik var gücü ile çalıştıklarını görüyoruz. Eğitim sisteminin çağdışı olduğunun da farkındayız, ancak bu sistem çağdaş bilime dayalı anlayış ile düzelebilir” diye konuştu.

“POLİTİKALARIMIZA YÖN VERMELİYİZ”

CHP’li Koç, hiçbir komşu ülke ile dost değil, kavgalı olunduğunun altını çizerek, Ortadoğu bataklığına Türkiye’nin girmemesi gerektiğini defalarca anlattıklarını, fakat dikkate alınmadığını söyledi. Koç, “Dış politikamızdaki sorunlar ekonomimizi ve ticari ilişkilerimizi olumsuz etkilediğini tüm vatandaşlarımız bilmektedir. Dış politikayı doğru yorumlayacak kişiler ile politikalarımıza yön vermemeliyiz. Asla kavgacı değil, uzlaştırıcı olmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bölgemizin en güçlü devleti olduğunu göz önünde bulundurarak otoritemizi sarsacak hiç bir adım atmamalıyız” dedi.

“ADLİYEYE SİYASET SOKULMAMALI”

Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmış biri olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adliyeye siyasetin sokulmaması gerektiği kanaatinde olduğunu kaydeden Koç, kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde olması gerekenin bu olduğunu belirtti. Koç, “Ne yazık ki yargı tamamen siyasi bir anlayışın bir kuruluşu gibi davranmaktadır. Bunun tek çaresi sistemi bu hale getiren anlayışı demokratik yollar ile mağlup etmektir” diye konuştu.