İstanbul Üniversitesi öğrencileri Gülhane Parkı'nda protesto başlattı

İstanbul Üniversitesi öğrencileri Gülhane Parkı'nda protesto başlattı

Üniversitelerin ikiye bölünerek, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM’ye sunuldu. İstanbul, Gazi ve İnönü üniversitelerini doğrudan etkileyecek olan bölünme haberiyle öğrenciler, #FakültemeDokunma ve #ÜniversitemeDokunma etiketi altında paylaşımlara yaparak tepkilerini sosyal medyadan dile getirmişlerdi. Seslerini duyurmak ve üniversitelerine ilişkin tasarıdan rahatsızlık duyan İstanbul Üniversitesi öğrencileri Gülhane'de toplandılar.

Tuğba Öztürk/ YURT

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRECİLERİ GÜLHANE'DE TOPLANDILAR

Rahatsızlıklarını: '2017-2018 Akademik Yılı açılışısında rektörümüz Prof. Dr. Mahmur Ak'ın konuşmalarında verilen istatistiklerde gördük ki okulumuz hemen hemen her alanda 1. konumda ve Dünya'da da dereceye sahip bir okuldur.İstanbul Üniversitesi konumu itibarı ile öğrencilerimiz ve ve eğitim politikaları açısından önem taşır. Beyazıt kadar merkezi bir bölgede bulunma tarihsel,coğrafik,potansiyel açısından avantaj taşır. İlgili fakültelerin taşınması akademik yaşantıya zarar verecektir. Bunun kaygısını taşıyoruz.' şeklinde endişelerini ifade ettiler.

#FAKÜLTEMEDOKUNMA ETİKETİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE GİRMİŞLERDİ

Twitter’da duruma tepki gösteren öğrenciler, üniversiteler bölünecek mi sorusunu tartışırken, fakültelerinin geleceğiyle ilgili ciddi kaygı taşıyor. #Fakültemedokuma etkiketi altında toplanan öğrenciler, Twitter’da Türkiye gündemine girdi.

ÖĞRENCİLERE HALUK LEVENT'TEN DESTEK