İçi çok daha iyi pişiyor ve asla dağılmıyor! Biber dolmasına lezzet katan 22 yıllık aşçı önerisi

İçi çok daha iyi pişiyor ve asla dağılmıyor! Biber dolmasına lezzet katan 22 yıllık aşçı önerisi

Bu püf noktaları dikkate alarak biber dolmasını pişirdiğinizde, iç harcın daha iyi piştiğini ve asla dağılmadığını göreceksiniz. Bu sayede, sevdiklerinize lezzetli bir biber dolması ikram etmekten keyif alacaksınız.

Biber dolmasını pişirirken iç harcın daha iyi pişmesini ve asla dağılmamasını sağlamak için birkaç püf noktası bulunmaktadır. İşte bu püf noktalardan bazıları:
 

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolması, doğru pişirme teknikleriyle çok daha lezzetli hale gelebilir. 22 yıllık deneyime sahip bir aşçı olan İbrahim ERDEN, biber dolması pişirme konusunda önemli tüyolar paylaştı.
 

İbrahim ERDEN, biber dolmasının iç malzemesinin daha iyi pişmesi ve dağılmaması için dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıraladı:
 

1. Biberlerin Doğru Seçimi: Biber dolması için en uygun biberlerin orta boy ve etli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, sap kısımlarının temizlenip iç kısımlarının da düzgünce oyulması önemlidir.

2. İç Harcın Hazırlanması: İç harcın lezzetli olması için pirinç, kıyma, soğan, domates, yeşillikler ve baharatlar kullanılmalıdır. Bu malzemelerin özenle hazırlanıp karıştırılması, biber dolmasının lezzetini artıracaktır.

maxresdefault.jpg

3. Biberlerin Pişirilmesi: Biber dolmaları tencereye dizilmeden önce alt kısımlarına bir miktar yağ sürülmelidir. Ardından, üzerlerine su eklenmeli ve kısık ateşte pişirilmelidir. Böylece biberlerin iç harcı daha iyi pişecek ve dağılmayacaktır.

BİBER DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER


10-12 adet dolmalık biber

2 adet kuru soğan

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet maydanoz

1/2 demet taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 kahve fincanı kuş üzümü

1/2 kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

2 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

tuz

YAPILIŞI


İç malzemesi için kuru soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.

Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domatesi ekleyin.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavurun.

Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edin.

Karıştırıp ocaktan alın.

Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyip ve güzelce karıştırın.

Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açın.

Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirin.

Dolmaların kapağına kapatmak için bir domatesi küçük doğrayarak her biberin tepesini kapatın.

Daha sonra uygun bir tencereye dizin.

Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağı kapatıp pişmeye bırakın.

Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra servis edin.

İlgili Haberler