Limondan 60 kat daha fazla C vitamini içeriyormuş! Kış aylarının şifacısı

Limondan 60 kat daha fazla C vitamini içeriyormuş! Kış aylarının şifacısı

Limon genelde C vitamini içermesi nedeniyle kış aylarında önerilir. Ancak limondan daha fazla C vitamini içeren bir bitki var. O bitki **kuşburnu** bitkisinden başkası değil. Peki kuşburnu nasıl tüketilir? Kuş burnu bitkisinin faydaları nelerdir?

Doğanın bize sunduğu mucizevi meyvelerden biri olan kuşburnu, sağlık açısından sayısız faydaya sahip. Yabani gül olarak da bilinen bu bitkiden elde edilen meyve, mayhoş tadı ve yuvarlak şekliyle dikkat çekiyor. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevrelerinde her mevsim yetişen kuşburnunun çiçekleri ilaç olarak kullanılırken, yemişleri ise çay ve marmelat yapımında sıklıkla tercih ediliyor.

Kuşburnu, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyve. Limondan tam 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor ve bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. Aynı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde kanserle mücadeleye de yardımcı oluyor.

Kalp ve damar sağlığı için de oldukça faydalı olan kuşburnu, kan basıncını düzenleyerek kalp krizi riskini azaltıyor. Ayrıca kolesterol seviyesini de düşürerek damar tıkanıklığına karşı koruyor.

Kuşburnunun şifalı etkileri bunlarla da sınırlı değil. İçeriğindeki polifenoller sayesinde inflamasyonu azaltarak eklem ağrılarına iyi geliyor. Sindirim sistemine de faydalı olan kuşburnu, mide rahatsızlıklarını hafifletiyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.

maxresdefault-001.jpg

KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIYOR?

Peki faydaları saymakla bitmeyen kuşburnu çayının tarifi nasıldır? İşte kuşburnu çayıyla ilgili bilmeniz gereken her şey!

 

haberturk.com'daki bilgilere göre; Kuşburnu çayı nasıl hazırlanır diye merak edenlere ilk olarak kuşburnunu yıkayıp ardından bir su bardağı suya 2 tatlı kaşığı ekleyerek yaklaşık 15 dakika kaynatmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Kaynayan kuşburnu çayını kaynadıktan sonra altı kapalı olarak demlendirebilirsiniz.

 

İlgili Haberler