Mutfakta ölüm saçan bu yiyeceklerden uzak durun! Sigaradan beter

Mutfakta ölüm saçan bu yiyeceklerden uzak durun! Sigaradan beter

Günümüzde birçok kişinin bilerek ya da bilmeyerek tükettiği bazı yiyecekler aslında sizi içten içe öldürüyor. O yüzden onları mutfaklardan uzak tutun.

Günümüzde sağlıksız yiyecekler ne yazık ki çok fazla tercih edilmektedir. Hem yapımındaki pratiklik hem de gerçekten cezbedici lezzetleri olması, bu yiyeceklerin kullanımında etkili. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek var ki tüm bu lezzetler aslında ömrünüzden ömür çalıyor.

Sağlıklı beslenmek, bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için son derece önemlidir. Ancak modern şehir hayatında sağlıklı yiyecek bulmak zor olabilir. Yine de bu besinleri bilip onlardan uzak durmak elbet de sizin elinizdedir.

Peki, sigaradan bile kötü olan ve asla mutfağınızda bulunmaması gereken o yiyecekler hangileri? İşte yanıtı...

İNSANI SAĞLIĞINDAN EDEN ZARARLI BESİNLER

ekran-goruntusu-2024-03-05-173547.png

İŞLENMİŞ ET

Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etler sağlığınız için çok zararlıdır. Bu yiyecekler, sağlıksız bir kategori olarak ayrı tutulmalıdır. Sosisli sandviçler, şarküteri etleri, paketlenmiş sucuk ve benzerleri, diyetinizde yer vermemeniz gereken gıdalardır. Dünya Sağlık Örgütü, işlenmiş etleri 1. grup kanserojen olarak belirledi, yani kanser yapıcı oldukları kesindir. İşlenmiş etler, taze ette olmayan kimyasallar barındırır.

ekran-goruntusu-2024-03-05-173600.png

SOSİS

İşlenmemiş Kırmızı ve İşlenmiş Etler ve Koroner Arter Hastalığı Riski” adlı bir çalışmada, işlenmiş et yemenin koroner arter hastalığına yakalanma riskini arttırdığı kanıtlanmıştır.

ekran-goruntusu-2024-03-05-173612.png

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

Rafine karbonhidratlar, beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza ve benzerlerini içerir. Rafine tahıl ürünleri, vücudumuzda iltihap oluşumuna neden olur, ayrıca şeker miktarı yüksektir ve obeziteyle bağlantılı.

ekran-goruntusu-2024-03-05-173624.png

HİDROJENE YAĞLAR

Bu yağlar, birçok paketlenmiş gıda ve fast food ürününde bulunur. Hidrojenlenmiş yağların, ölüm oranlarını yükselttiği kesin olarak kanıtlanmıştır. Fıstık ezmesi gibi birçok popüler ürün hidrojene yağlar içerdiği için, tüketicilerin paketlenmiş gıdaların içerik etiketlerini okumaları gerektiğini söylendi.