Sahurda çay içenler dikkat! Sağlığınızdan olmayın

Sahurda çay içenler dikkat! Sağlığınızdan olmayın

Sahurda bir çok kişi bardak bardak çay içer. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Eğer çay limitini fazla kaçırırsanız sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Sahur sofralarının vazgeçilmezi olan çay, mutlaka doğru tüketilmelidir. Çünkü sahurda tükettiğiniz çay, bazı zararları beraberinde getirebilir. Sağlığınızı riske atmamak ve Ramazan'ı rahat geçirmek için bu unsura mutlaka dikkat edin.

p.jpeg

SAHURDA ÇAY İÇMEK ZARARLI MI? 

Çay içerisinde kafein bulunur. Kafein, idrar söktürücü etkisiyle su kaybına neden olur. Ramazan'da gün içerisinde zaten su içilmediğinden sahurda çay içmek, vücutta ekstra su atımına neden olur.

Bu durum, oruçlu bir gün boyunca vücudun susuz kalma riskini artırarak susuz kalmanıza neden olur. Öte yandan çay, içerdiği tanenler nedeniyle demir emilimini azaltır. Bu da özellikle demir eksikliği olan bireyler için sorun teşkil eder. Aynı zamanda, sahurda çay içmek bazı kişilerde mide rahatsızlığına yol açar.

Sahur, Ramazan'da gün boyunca enerji sağlamak için önemli bir öğündür. Çayın içeriğindeki kafein nedeniyle su kaybına ve uyku düzeninin bozulmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle sahurda çay tüketimine ölçülü bir şekilde yaklaşmak önemlidir.