Ünlülerin Sırrı: Elma Sirkesiyle Kilo Kaybı!

Ünlülerin Sırrı: Elma Sirkesiyle Kilo Kaybı!

Elma sirkesinin kilo kaybına etkisi araştırılıyor... Küçük bir çalışmada her gün az miktarda elma sirkesi içen aşırı kilolu katılımcılar üç ayda ortalama 6 kilo verdi. Uzmanlar, bulguların dikkatlice incelenmesi gerektiğini belirtiyor.

Victoria Beckham, ünlü Spice Girls müzik grubu üyesi ve şimdilerde tasarımcılık alanında kariyerine devam eden bir isim olarak bilinmektedir. Beckham, formunu koruduğunu ve kilo verdiğini iddia ettiği bir yöntem olarak her sabah birkaç kaşık elma sirkesi içtiğini açıklamıştı.

elma-sirkesi1.jpg

Yapılan küçük çaplı araştırma, aşırı kilolu kişilerin her gün az miktarda elma sirkesi tükettiğinde üç ay sonra yaklaşık 6 kilo verdiklerini gösterdi. Eğer bulgular doğrulanırsa Beckham ve Jennifer Aniston gibi ünlülerin uygulamalarının etkili olduğunu ortaya koymaktadır.

elma-sirke3.jpg

Elma sirkesinin insan metabolizmasını etkileyebileceğine dair bazı teorik ve laboratuvar kanıtları bulunuyor. Sindirimle ilgili enzimlere etki edebilir veya tokluk hissi ile ilgili hormonları artırabilmektedir.

elma-sirkesi2.jpg

Lübnan'daki Kaslik Kutsal Ruh Üniversitesi'nden araştırmanın baş yazarı Rony Abou-Khalil, sonuçların elma sirkesinin kilo verme müdahalesi olarak kullanılabileceğini öne sürdüğünü belirtti. Ancak, bazı uzmanlar deneyin nasıl yapıldığına dair daha fazla bilgi görmek istediklerini ve dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

İspanya'daki Navarra Üniversitesi'nden Profesör Miguel Angel Martínez González, "Bu konunun daha fazla incelemeyi gerektirdiğini" ifade etti. Queensland Üniversitesi'nden Profesör Helen Truby ise obezitenin karmaşıklığını ve yönetiminin zorluğunu dikkate alarak bu kadar basit bir müdahalenin dramatik etkilere sahip olabileceği düşüncesine temkinli yaklaşılması gerektiğini belirtti.