Kargo devi şirket battı! İflas bayrağını çektiler

Kargo devi şirket battı! İflas bayrağını çektiler

Ünlü kargo şirketi iflas bayrağını çekti. Ekonomik zorluklarla mücadele edemeyen şirket borç batağına saplandı.

Küresel ekonomik kriz şirketleri vurmaya devam ediyor. Hem dünyada hem ülkemizde iflas ve konkordato haberleri sıklaşmaya başladı.

Şimdi de yarım asırdır faaliyet gösteren bir kargo şirketi iflas etti.

image0054.jpg

2019'un sonunda başlayan Covid-19, dünya ekonomisine ağır darbe vururken ülkelerin birbirine sınırlarını kapatması, turizmi adeta durma noktasına getirdi. Salgın tam anlamıyla sona ermeden Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş, küresel ekonomiyi olumsuz etkiledi.

Son dönemde artan iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi ve bu kez Almanya’dan geldi.

26b9acc7b8848c1a4ef544acbf7.jpg

TÜRKİYE’YE DE KARGO DAĞITAN ŞİRKET İFLAS ETTİ

Almanya’da neredeyse 50 yıldır faaliyet gösteren büyük kargo şirketi Instafreight, mahkemeye iflas başvurusunda bulundu.

İflasla ilgili olarak şirketin kurucusu, yeniden yapılanma sürecinin olumlu sonuçlanacağını umduğunu belirtti. Berlin’deki Mahkemeye başvuran şirketin 3PL olarak adlandırılan bölümü ise geçici olarak durduruldu. Ayrıca Almanya’dan Türkiye’deki ana dağıtıcılara da bazı kargoların ulaşabileceği ifade edildi. Haberde, 4PL taşımacılık yönteminin de faaliyet göstermeye devam ettiği belirtildi.

Instafreight’in kurucusu ve genel müdürü Philipp Ortwein, dün Alman medyasına yaptığı açıklamada, iflasın likidite sorunlarından değil, aşırı borçlanmadan kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, potansiyel bir yatırımcının mevcut finansman turu sırasında geri çekilmesinin işleri aksattığını ifade etti.