Anadolu'nun en lezzetlisi! Tarhana çorbası böyle pişirilirse su gibi olmuyor

Anadolu'nun en lezzetlisi! Tarhana çorbası böyle pişirilirse su gibi olmuyor

Lezzetli tarhana çorbası pişirmek için aklınızda bulunması gereken lezzet sırları. İşte Türk mutfağının en lezzetli çorbalarından biri olan Tarhana çorbasının püf noktaları

Anadolu'nun en lezzetli çorbalarından biri olan tarhana çorbası, doğru pişirildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Geleneksel bir lezzet olan tarhana çorbası, özellikle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak, bazı püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde, tarhana çorbası istenilen kıvamda olmayabilir.
maxresdefault-001.jpg

Tarhana çorbasının lezzetini arttırmak ve su gibi olmasını engellemek için öncelikle doğru malzemelerin kullanılması gerekir. İyi bir tarhana çorbası için öncelikle kaliteli tarhana kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra, et suyu veya tavuk suyu gibi besleyici bir temel kullanmak da çorbanın lezzetini arttırır.


Tarhana çorbasının su gibi olmaması için doğru pişirme tekniği de oldukça önemlidir. Çorbanın pişirilirken sürekli karıştırılması ve kısık ateşte uzun süre kaynatılması, çorbanın kıvamını ve lezzetini belirleyen unsurlardır. Ayrıca, içerisine eklenen sebzelerin de taze ve doğal olmasına özen gösterilmelidir.
maxresdefault.jpg

TARHANA ÇORBASININ TARİFİ

Malzemeler

maxresdefault-002.jpg
4 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 fiske pul biber, karabiber, nane, tuz

1.adım: Öncelikle tarhanamızı 2 çay bardağı su ile güzelce karıştıralım.
2.adım: Salça ve yağı orta boyda bir tencereye alarak bir litre su ile kaynatın.
3.adım: ilk adımda su ile erittiğiniz tarhanayı da bu karışımın içine ilave ederek kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştıralım.

Kıvamını tadına bakarak ölçebilirsiniz. Biraz katı bir kıvamda olmasında fayda var.

İster yaş olsun ister kuru tarhana çorbasını hızlı ve pratik bir şekilde 5 dk'da hazırlayabilirsiniz. Tek tapmanız gereken yaş veya kuru tarhanayı sıcak suyun içerisinde eritip, daha sonra kaynayan suyun içerisine atıp hızlı bir şekilde karıştırmak olacaktır. Böyle yaptığınızda tarhananız hızlı bir şekilde pişecektir ve saatlerce karıştırmanıza gerek kalmayacaktır.

İlgili Haberler