IQ’yu test eden optik illüzyon! Zeki insanlar 15 saniyede dolaptaki kediyi buluyor

IQ’yu test eden optik illüzyon! Zeki insanlar 15 saniyede dolaptaki kediyi buluyor

Bu illüzyonda, bir dolap içerisinde gizlenmiş bir kedi resmi bulunmaktadır. Ancak resmin karmaşık desenleri ve renkleri arasında kedinin bulunması oldukça zorlayıcı olabilir.

 Zeki insanlar genellikle sadece 15 saniye gibi kısa bir sürede bu gizli kedi resmini bulabilmektedirler.

Optik illüzyonlar, zekice tasarlanmış görsel yanılsamaları içeren ilgi çekici fenomenlerdir. Bu illüzyonlar, insan beyninin algısal süreçlerini test etmek ve sıradışı görsel deneyimler sunmak amacıyla kullanılır. Son zamanlarda popülerlik kazanan optik illüzyonlardan biri, IQ seviyesini test etmeyi amaçlayan bir görsel bulmaca olan "dolaptaki kedi" illüzyonudur.

Aşağıdaki resme dikkatlice bakın.

Sosyal medyada yayınlanan görüntüde, büyük bir gardırop görüyoruz ve içinde saklanan bir kedi var.

Bu optik illüzyon görüntüsünde gizli kediyi 15 saniyede bulmanız gerekiyor.

Hazırsanız başlayalım…

gardropara1.jpg

Bu görseldeki kediyi insanların sadece %2'sinin bulabildiği iddia edildi. Söz konusu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yolu...

Saklanan kediyi bulmakta zorlanıyorsanız, size yardım etmek için buradayız. Resme dikkatlice bakarsanız, gardırobun içinde asılı kıyafetleri göreceksiniz. Dolabın içinde çanta, şapka, ayakkabı ve valizler saklanıyor. Bu optik yanılsama, görme yeteneğinizin gerçekten ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Bulamayanlar için aşağıdaki resimde gardırobun içindeki gizli kediyi vurguladık.

Kedinin nerede saklandığını bilmek ister misiniz?

Çözüm için aşağı kaydırın...

gardropara2.jpg

Kaynak: Türkiye Gazetesi

İlgili Haberler