Diyarbakır'da büyük provokasyon! Starbucks, Burger King şimdi de havuz: "Ağa babalarınızı öldürmüşüz, mezarlarının yeri belli değil!"

Diyarbakır'da son günlerde farklı yerlerde farklı gruplar ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni ardına koymuyor. Şimdi de havuzdaki vatandaşlar baltalarla tehdit edildi.

Diyarbakır Kayapınar'da lüks bir sitenin kadın havuzunda büyük bir facianın kıyısından dönüldü. Kadınların havuza girmesini engelleyen kişi tehditler savurdu.

'FUHUŞ YAPIYORSUNUZ' DİYE BAĞIRDI

Site sakinlerinden bir kadın, aynı sitenin havuzuna giren komşularına ‘fuhuş yapıyorsunuz’ diye bağırdı. Buna tepki gösteren vatandaşlar polis çağırdı. Hakaret eden kadının kocası polisin yanında özür diledi.

POLİS BARIŞTIRMAK İSTEDİ

Olayın büyümesini istemeyen polis, ‘siz komşusunuz, olur böyle şeyler’ diyerek işlem yapmadan tarafları barıştırmaya çalıştı. Gelen özür üzerine kimse şikayetçi olmadı.

BALTALARLA HAVUZU BASTILAR

Kadının eşi önce havuza girenlerden özür diledi. Tam konu kapandı derken daha sonra bu 5 dairede oturanlar ellerinde baltalarla havuzu bastı. Tehditler savuran kişiler, ‘Havuzu kapattıracağız, çimento dökeceğiz' diyerek havuza zarar verdi. Şezlongları kırıp havuza attı.

"AĞA BABALARINIZI ÖLDÜRMÜŞÜZ, MEZARLARININ YERİ BELLİ DEĞİL"

Tartışmanın büyümesi üzerine ismi belli olmayan kişi, “Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz, daha mezarlarının yeri belli değil” diyerek site sakinlerine tehditler savurdu. Site sakinlerinin bu şahıs hakkında şikayetçi olacağı belirtildi.

"BU KARANLIK SALDIRILARI İZLEMEKLE Mİ YETİNECEKSİNİZ?"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren o görüntülere tepki gösterdi. Diyarbakır’da kirli bir oyunun adım adım devreye sokulmak istendiğini ifade eden Eren, şunları söyledi:

“Devletin içerisindeki karanlık odaklar son zamanlarda Diyarbakır’da kirli bir oyunu adım adım devreye sokmak istiyor. Dans eden gençler dövülüyor, kahve içen yurttaşlar taciz ediliyor. Son olarak bir şahıs kadınları “Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz, daha mezarlarının yeri belli değil" diyerek tehdit ediyor. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Emniyet’i bu karanlık saldırıları izlemekle mi yetineceksiniz? Yoksa sizde bu planın bir parçası mısınız?”

ekran-goruntusu-2024-06-28-164128.jpg