Özgür Özel, 'Geçinemiyoruz' mitinginden seslendi: "Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli ya geçim, ya seçim!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'Geçinemiyoruz' mitingde yurttaşlara seslendi. Özel, "Özgür Özel, "Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli ya geçim, ya seçim" dedi.

CHP'nin ekonomik sorunlar altında ezilen vatandaşların sesini duyurmak için Kocaeli Gebze’de düzenledi.

Kocaeli Gebze Kapalı Pazar Alanı geçinemeyen binlerce kişi tarafından hınca hınç dolduruldu. Saatler 17.30'u gösterdiğinde CHP lideri Özgür Özel kürsüye gelerek halka hitap etti.

İşte Özgür Özel'in konuşmasından önce çıkanlar:

"Size söz veriyorum. Önce emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar ve CHP iktidarında her emekliyi en az 1,5 asgari ücrete kavuşana kadar durmayacağım. Hep beraberiz, hep beraber başaracağız.

"17 BİN LİRALIK ASGARİ ÜCRETLE İLK GÜN 9 GRAM ALTIN ALINIRKEN ŞİMDİ 7 GRAM ALTIN ALINIYOR"

Vergide adalet istiyoruz. Yılbaşında vergi, maaş başlayıp da daha 3. ayda kuşa dönmesin istiyoruz. Asgari ücretten büyük mücadelelerle vergi kaldırıldı ama bugün asgari ücret kadarki kısım hesaplamalara dahil edildiği için daha nisan ayında maaşlar erimeye başlıyor. Bugün 17 bin liralık asgari ücret ilk verildiği gün 9 gram altın alırken, şu an asgari ücret 7 gram altın alabiliyor. Asgari ücret o günden bugüne 3 bin 850 lira eridi. Ocak ayındaki 17 bin lira artık o 17 bin lira değil. Bugünkü 17 bin lira 12 bin 13 bin liraya denk geliyor.

"ENFLASYON FARKI HAKKIMIZDIR"

Enflasyon farkı vermeyiz diyorlar. Vermezseniz, emekçinin maaşından 11 kilo kıymayı çaldınız. Emekçinin maaşından 24 kilo pirinci çaldınız. Ocak'tan bugüne yüzde 75 enflasyonun olduğu bu ülkede aynı maaşla geçin diyenlere sesleniyoruz. Enflasyon farkı hakkımızdır. Refah payı hakkımızdır. Türkiye emekçi sınıfı bundan sonra hakkını sizde bırakmayacak. Hakkını, söke söke alacaktır.

552 BİN ESNAF SON 6 YILDA KEPENK KAPATTI

552 bin esnaf son 6 yılda kepenk kapattı. 500 bin çiftçi kayıp, 500 bin esnaf kayıp. Maalesef bu sene 32 bin 930 esnaf şu ana kadar iflas etti, kepenk kapattı. Borç, borçla ödeniyor. Elin, eşin, dostun kredi kartlarıyla borçlar kapatılmaya çalışılıyor.

HALKBANKASI'NA FAİZ TEPKİSİ

Esnafımıza el uzatması gereken Halkbank yandaşları koruyor, zenginlere uygun krediler veriyor ancak esnaf kefalet kredisine bile ödendiği sırada faiz artışı yaptırıyor. Esnafa bunu reva görenler yandaşa servet aktarıyor. Esnafımızın da geçinemeyen küçük esnafın da geçinemeyen herkesin sesi olmaya geldik, Gebze'mizden selam olsun!

"TÜRKİYE'Yİ 3 YIL GRİ LİSTEDE TUTMAK UÇAN MESELESİDİR"

Daha 3 yıl önce Türkiye'yi gri listeye sokan bu iktidardır. Bugün güç bela bütün emeklerimizle gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri liste dediğin Burkina Faso'dur, gri liste dediğin Yemen'dir, Suriye'dir, Çad'dır, Eritre'dir ya da Haiti'dir. Gri liste zaten yoksulların, sürünenlerin ve kara para cennetlerinin olduğu ülkelerdir. Bugün oradan çıkmak övünç vesilesi değil, 3 yıldır bu güzel memleketi orada tutmak utanç meselesidir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun.

"1 TEMMUZ'DA SİZE ZAM YOK ASGARİ ÜCRETLİYE ZAM YOK AMA ELEKRİĞE ZAM VAR"

Yarın 1 Temmuz, yarın size zam var mı? Yok. Ama neye var? Elektriğe zam var. Elektriğe yüzde 38 zam var evde. Elektriğe yüzde 38 zam var dükkanda. Elektriğe zam var tarlada. Elektriğe zam gelince iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Bütün Türkiye'de su zamlanacak. Ekmek zamlanacak. Süt zamlanacak. Her şey zamlanacak ama sadece asgari ücretliye zam vermemeye çalışan bir anlayış var. Bunu enflasyon ile mücadele diye söylüyorlar. Açık söylüyorum, eğer enflasyonla mücadele alın terini, parasını ödememekle olacaksa yazıklar olsun öyle mücadeleye. Bundan sonra mücadele emeklinindir, emekçinindir, hepinizindir.

"25 BİN TL ALTINDAKİ ASGARİ ÜCRETİ KABUL ETMİYORUZ"

Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. Biz, yüzde enflasyon rakamını beklemeksizin 25 bin TL'nin altındaki bir asgari ücreti asla kabul etmiyoruz. Emekliler, 10 bin TL ile geçinen var mı? Emekliye bir asgari ücret kadar zam alınana kadar mücadeleye devam.

"YA GEÇİM YA SEÇİM"

Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı Gebze'yi duy! Ya geçim, ya seçim!"