Aç karnına 1 bardak içmek bile yetiyormuş; Kaynamış suyun içine 1 avuç dut ekleyip içince bakın ne işe yarıyor?

Aç karnına 1 bardak içmek bile yetiyormuş; Kaynamış suyun içine 1 avuç dut ekleyip içince bakın ne işe yarıyor?

Kaynamış suyun içine dut koyup bekletin ve ardından bu suyu aç karnına için! Bakın dut ile hazırlanan su vücuda ne gibi faydalar sağlıyor

Dut meyvesi, hem lezzetli bir atıştırmalık olmanın yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı bir besindir. Yüksek besin değeri ve sağlık yararlarıyla dut, dengeli bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.


Dut meyvesi, lif, antioksidanlar, vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Lif içeriği sindirim sistemini düzenleyerek sindirim sağlığını destekler. Antioksidanlar ise vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Dut Kurusunu Kaynatıp İçin

C Vitamini deposu olması ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini arttırıp, kemik dokularına, böbrek ve karaciğerlere destek verdiği, yüksek besin değerlerine sahip olduğu bilinmektedir.

Dut kurusu nasıl kaynatılır derseniz; 1 cezve kaynamakta olan suyun içerisine bir kaç adet dut kurusu atılıp, kısık ateşte beş dakika kaynatmaya bırakılır. Sonra ocaktan alınır, ılıyan dut kurusu süzülüp içilir.

DUT KURUSUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kuru dutun yaşamsal yararları arasında kansızlığın ortadan kalkmasına destek vermesi bulunur. Dut kurusu tüketen kişilerde kan dolaşımı hızlanmakta ve kan yapıcı hücreler hareket geçmektedir.

 

2.jpg

Dut kurusu yeteri kadar örneğin 1 avuç dut kurusu tüketildiğinde kolesterolün dengelenmesini sağlayabilir. Kişinin kolesterolü düştüğünde otomatikman kalbi de korunmuş olur. Dolayısıyla kuru dut kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca kan dolaşımının hızlanmasını sağlarken damarlarda plak oluşumunun da önüne geçer. Günde 1 avuç dut kurusu tüketenler kalp sağlığını koruyabilir. Aynı zamanda felçten korunurlar.

Kuru dutun faydaları Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından devamlı ele alınmaktadır. Özellikle Saraçoğlu kuru dutun iltihap giderici özelliği vurgulamaktadır. Ayrıca kalp ve damar sistemini koruduğu için düzenli olarak tüketilmesinin faydalı olduğunu da belirtir.


Kuru Dut Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Kuru dutun muhteviyatı zengin olduğundan ve şeker oranı da yüksek olduğu için kilo kontrolünün de sağlanması için günde 1 avuç tüketilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: haberturk.com, ulusalpost.com

İlgili Haberler