Şipşak 15 dakikada su böreği tarifi! Börekçiler su böreğini böyle daha hızlı pişiriyor...

Şipşak 15 dakikada su böreği tarifi! Börekçiler su böreğini böyle daha hızlı pişiriyor...

Su böreği pişirirken bu püf noktalarını denemelisiniz. Pişireceğiniz bu böreği bu tarifle daha lezzetli oluyor

Canınız börek mi çekti ama vaktiniz mi yok? Merak etmeyin, 15 dakikada yapabileceğiniz bu tarifle börekçiler gibi hızlı ve lezzetli su böreği hazırlayabilirsiniz.

Bu tarifte hazır yufka kullanılmıştır. Ev yapımı yufka kullanmak isterseniz, yufkaları önceden hazırlamanız gerekir.

HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

3 adet yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
1 su bardağı kadar süt
1 şişe maden suyu
1 paket kabartma tozu
5 adet hazır yufka
500 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

maxresdefault-002.jpg
PÜF NOKTASI:

Üzerine sosu döktükten sonra yufkaların iyice çekmesi için 5 – 10 dakika kadar bekleyin.
Sos bir yerde birikirse fırça ile dağıtın.
Fırınınızın fanlı ayarında pişirme işlemini yapın.
Börek pişerken çok kabaracağı için fırının kendi büyük tepsisini kullanın.

YAPILIŞI:

Öncelikle peyniri çatalla iyice ezin.
Maydanozları ince ince doğrayarak peynire ilave edin ve karıştırın.
Derin bir kabın içinde sosu için yumurta, kabartma tozu, sıvı yağ, süt ve tuzu çırpın.
Sonrasında sodayı yavaşça ekleyin ve karıştırın.
Bir tane bütün yufkayı fırın tepsisine düz bir şekilde serin.
Kalan dört adet yufkayı enine olacak şekilde katlayın ve dörder parmak olacak şekilde bıçakla kesin.
Bu aşamada yufkaları gelişigüzel bir şekilde parçalayarak da kullanabilirsiniz.
Öncelikle iki adet yufkanın parçalarını sosa tamamen bandırarak tepsiye yerleştirin.
Üzerine maydanozlu peynirin tamamını yayın.
Kalan iki adet yufkanın da parçalarını sosa bandırarak üstüne yerleştirin.
Tepside hiç boş yer kalmamasına dikkat edin.
Tepsinin kenarlarındaki fazla yufka parçalarını tek tek kapatın.
Her parçanın üzerine bolca sos sürün.
Kalan sosun hepsini böreğin üzerine sürün.
Sos birikintisi kalmamasına dikkat edin, fırça ile güzelce sosu dağıtın.
Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fanlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Fırınınıza göre 30 – 40 dakika arasında böreğiniz hazır!
Gerçeğini aratmayacak lezzette su böreğinizi sıcak servis edin. Yapımının kolaylığı ile gönüllerinizi fethedecek ve tarif defterlerinizde yerini alacak! Püf noktalarına dikkat ederek enfes su böreğini kolaylıkla evinizde pişirebilirsiniz. Bu tarif ile ister kendinizi şımartın, ister misafirlerinizi mest edin. Aynı tarifi peynir yerine kıymalı bir harç hazırlayarak da yapabilirsiniz.

Kaynak: mynet.com

İlgili Haberler