Çok lezzetli oluyor ve aynı pastane usulü oluyor! Dondurmalı irmik helvasının işte püf noktaları

Çok lezzetli oluyor ve aynı pastane usulü oluyor! Dondurmalı irmik helvasının işte püf noktaları

Dondurmalı irmik helvası tarifi, pratik bir şekilde hazırlanabilen ve misafirlerinizi kolayca etkileyebileceğiniz bir tatlı seçeneğidir. Denemenizi tavsiye ederiz...

Dondurmalı irmik helvası, özellikle sıcak yaz günlerinde serinletici ve lezzetli bir tatlı seçeneği olabilir. Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, pastane usulü lezzetini aratmayacak şekilde yapılabilir.

Dondurmalı irmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Bu tarifte sizlere, pastane usulü dondurmalı irmik helvasının püf noktalarını paylaşacağız.
 

İşte dondurmalı irmik helvasının püf noktaları:

Dondurmalı irmik helvası tarifi için gerekli malzemeler

maxresdefault.jpg

  • 1 paket irmik
  • 200 gram tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 80 gram dolmalık fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram kaymaklı dondurma

Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

 

Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ilave edin ve kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. Başka tencerede sütü ve toz şekerini birlikte ısıtın. Kavrulan irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş dökün ve ardından hızlıca karıştırın. Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü çekinceye kadar karıştırın. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra helva hazır. Helva biraz soğuduktan sonra kasesinin yarısına irmik helvasını koyun. Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.


Dondurmalı irmik helvası tarifini denediğinizde, pastane usulü lezzeti evinizde hissedecek ve sevdiklerinizi mest edeceksiniz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler