Kim tahmin edebilirdi ki... Yenildiğinde dişleri beyazlatan 5 yiyecek...

Kim tahmin edebilirdi ki... Yenildiğinde dişleri beyazlatan 5 yiyecek...

Bu besinleri düzenli olarak tüketerek, hem diş sağlığınızı koruyabilir hem de doğal yollarla dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Tıpkı cildimizi etkileyen besinler gibi, dişlerimizi de beyazlatmada etkili olan bazı besinler bulunmaktadır. Türk mutfağında sıkça tüketilen bu besinler, diş sağlığını korumak ve beyazlatmak konusunda oldukça faydalıdır. İşte, diş beyazlatmada etkili olan Türk mutfağından besinler:
 

Dişlerinizin beyaz kalmasını istiyorsanız ağız sağlığınızı korumak için mutlaka dişlerinizi fırçalamalısınız.

En az 6 ayda bir diş hekimine gitmeniz diş sağlığınız açısından elbette doğru bir tercih olacaktır. Ancak çoğu zaman diş hekimine iş işten geçtikten sonra gideriz.

Bugüne kadar dişleri koruyan besinlerin sadece yoğurt ve süt olduğunu sanıyorduk. Sabah.com.tr yer alan bir haberde dişleri beyazlatan 5 besinden bahsedildi.

O besinler sırasıyla şu şekildedir.

Çilek doğal olarak dişlerimizin beyaz kalmasını sağlayan bir meyvedir.

strawberries-3431122-1280.jpg

Elma tüketmek sadece dişlerimizi beyazlatmak kalmaz aynı zamanda dişlerimizin daha güçlü olmasını da sağlar.

Elma içerisindeki malik asit ayrıca cilde tutunan tüm bakterileri de yok etmektedir.

Kuruyemişleri tüketmekte doğal yoldan dişlerimizi beyaz tutmanın başka bir yoludur. Ceviz ve fındık bünyesindeki kalsiyum sayesinde dişleri korur.

Kereviz de dişleri beyazlatan besinlerden biridir. Taze kerevizi direk olarak tüketmenizde bir sakınca yoktur. Kereviz içerisinde yer alan selüloz maddesi adeta karbonat etkisi yaratır.

İlgili Haberler