Airfryer'da hızlı kek pişirmenin püf noktası. Birçok kişi bu kek tarifinden üstelik habersiz

Airfryer'da hızlı kek pişirmenin püf noktası. Birçok kişi bu kek tarifinden üstelik habersiz

Airfryer'da kek pişirmek oldukça pratik ve hızlı bir işlem olabilir. Ancak doğru tarifi uygulamak önemlidir. İşte o tarif

Airfryer, son yıllarda mutfaklarda sıkça tercih edilen pratik bir pişirme yöntemi haline geldi. Geleneksel fırınlara göre daha hızlı ve daha az yağ kullanımı ile sağlıklı yemekler hazırlamak mümkün hale geliyor. Ancak Airfryer'ın sadece kızartma için değil, aynı zamanda kek gibi tatlı tarifleri için de ideal bir seçenek olduğunu biliyor muydunuz?
 

Airfryer'da kek pişirmek, geleneksel fırın yöntemine göre çok daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleşebilir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte Airfryer'da hızlı kek pişirmenin püf noktaları:
 

maxresdefault-002.jpg

Airfryer Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

TARİFİ

  1. Öncelikle yumurtalar ve şekeri iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ ve ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım. Kek hamurumuz neredeyse hazır.
  3. Airfryer pişirme kabını az sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayalım.
  4. Kek hamurunun yarıdan fazlasını pişirme kabına boşaltalım.
  5. Kalan hamura kakao ekleyip tekrar çırpalım. Bu aşamada kıvam koyulaştığı için 1 yemek kaşığı kadar da süt ekliyorum, eklemeyebilirsiniz de, kakaolu hamur daha koyu olunca dibe doğru çöküyor bu da farklı bir desen veriyor. Nasıl isterseniz :).
  6. Kakaolu hamuru da kaba gelişigüzel gezdirerek boşaltalım.
  7. Ben hamurlar daha iyi karışsın diye kürdanla biraz karıştırdım ama bu aşamayı da isterseniz atlayabilirsiniz. Hatta dilerseniz kekinizi kakao kullanmadan sade olarak veya tamamı kakaolu olarak da yapabilirsiniz.
  8. Şimdi geldi pişime aşamasına. Airfryer’da kek kaç dakikada pişer? kaç derecede pişer? biraz araştırma yaptıktan sonra farklı sayfalarda birbirinden çok farklı sonuçlar buldum. Biraz da kendi mantığımdan hareketle keki pişirmeye başladım. Airfryer’ı 160 dereceye ayarlayıp önce 25 dk seçtim. Sürenin sonunda kontrol ettiğimde dışı kabuklansa da iç henüz yumuşaktı. Bekletmeden hemen 10 dakika daha pişirmeye devam ettim. Toplamda kek benim kullandığım philips airfryer’da 160 derecede 35 dakikada pişmiş oldu.
  9. Kekimiz soğuyuncaya kadar bekledikten sonra kalıptan çıkaralım. Unutmayın sıcak keki hemen çıkarırsanız parçalanabilir. Dilimleyerek servis edelim. Bu keki 8 dilime bölebilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

İlgili Haberler