Somer şefin büyük sırrıymış. Meğer börek pişirirken mutlaka bu sırrı uyguluyormuş

Somer şefin büyük sırrıymış. Meğer börek pişirirken mutlaka bu sırrı uyguluyormuş

Somer Sivrioğlu börek pişirirken bu sırları uyguluyor

Ünlü şef Somer Sivrioğlu, yıllardır Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan böreğin püf noktalarını paylaştı. Böreğin daha lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli detayları bizimle paylaşan Sivrioğlu, börek pişirirken uyguladığı tüyoları merak edenler için ipuçlarını verdi.
 

Bu detaylara dikkat ederek pişirdiğiniz böreklerle misafirlerinizi etkileyebilir, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini en iyi şekilde sunabilirsiniz.

Somer Sivrioğlu'nun paylaştığı bu püf noktaları, börek yapımında dikkat edilmesi gereken önemli detayları ortaya koymaktadır. Börek severlerin bu tüyolardan faydalanarak evde lezzetli börekler yapmaları mümkün olacaktır. Uygulanan bu tüyolar sayesinde, herkes evde profesyonel bir şef gibi börek yapabilecek ve sevdikleriyle paylaşabilecekleri lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilecektir....

İŞTE SOMER ŞEF'İN VERDİĞİ O LEZZET SIRLARI

1. Malzemeleri hazırlayın. Unu eleyin ve büyük bir kaba alın. Tuz ekleyin. Yumurtayı ilave ederek kenarlardan başlayarak yoğurun. Yavaşça su ilave ederek hamuru toparlayın.

Hamuru en az 40 dakika yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp en az 1,5 saat dinlendirin.


2. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve bezle kaplayın. Unlanmış bir yüzeyde hamur bezelerini incecik açın. Yufkaların ince olması önemlidir. Açtığınız yufkaları bez üzerine serin. 10 yufkayı açtıktan sonra hepsini dörde bölmüş olacaksınız.

maxresdefault-002.jpg
3. Hamurları haşlamak için kaynar suya tuz ve limon sıkın. Haşladığınız hamurları süzgece alın ve sularının süzülmesini sağlayın.

4. İç harç için maydanozu kıyın ve peyniri rendeleyin veya ezin. Maydanozla birlikte harmanlayın. İsteğe göre kıymalı da yapabilirsiniz.

 

5. Yağlanmış bir fırın tepsisine kuru yufkayı serin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve peynirli iç harçtan serpiştirin. Ardından haşladığınız yufkayı ekleyin ve yeniden harç ekleyin. Bu işlemi son yufka kalana kadar tekrarlayın ve her yufkanın üzerine tereyağı sürün.

Tepsinin üstüne kuru yufkayı yerleştirin ve tereyağı sürün. Su böreğini 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Böreği ters çevirerek her iki tarafının da pişmesini sağlayın. Afiyet olsun.

Su böreğinin püf noktaları şunlardır:

• Yufkalar ince açılmalı ve her kat arasına tereyağı sürülmelidir.
• Hamur iyi yoğrulmalıdır.
• Su böreği her iki tarafı da pişirilmelidir.
• Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.

Unutmayın, malzemelerin taze olması da böreğin lezzetini artıracaktır.

Kaynaklar: Youtube.com, ABCgazetesi.com, Gazetepencere.com

İlgili Haberler