CHP Çankaya'da flaş aday!

CHP Çankaya'da flaş aday!

Ankara'nın en önemli ilçelerinden Çankaya'da flaş bir isim aday adaylığını duyurdu. Eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, CHP Çankaya İlçe Başkanlığına aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Ürgüp'ün eski Belediye Başkanı ve ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Çankaya için aday adaylığını resmiyete döktü. Ödemiş, CHP Çankaya İlçe Başkanlığına başvuru yaparak Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

ekran-goruntusu-2023-12-04-164411.png

Aday adaylığına başvurusunda bir de konuşma yapan Ödemiş "Çankaya ve Çankayalıya yakışır hizmet" vaadinde bulundu. 

ÇANKAYA İKİNCİ EVİNİZ OLACAK

Bekir Ödemiş şunları söyledi:

"Sevgili dostlarım kurtuluş ve kuruluşun kalesi Ankara'mızın kalbi Çankaya Belediye Başkanlığı için Aday Adaylık başvurumu yaptım. Yerel yöneticilik konusundaki deneyimlerimi, tarihe ve kültürümüze dair çabalarımı, kentsel altyapı konusundaki yaklaşımlarımı , bir başka ifade ile Çankaya’nın yeniden temize çekilmesi konusundaki değerlendirmelerimi, Çankaya’da yaşamla buluşturmaya, belediyemizi ikinci eviniz gibi hissettirmeye sizlerin desteği ve telkinleri ile karar verdim. YOLUMUZ AÇIK OLSUN…" 

BEKİR ÖDEMİŞ KİMDİR?

Bekir Ödemiş (d. 9 Temmuz 1959, Ürgüp), Türk siyasetçi ve eski Ürgüp belediye başkanıdır.

Eğitimi Ankara Atatürk Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olmuş ve jeoloji mühendisi unvanını almıştır. Daha sonra, 1995 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde yaptığı master programını tamamlayarak kamu yönetimi uzmanı unvanını elde etmiştir.

158684.jpeg

Mesleki Kariyeri Bekir Ödemiş, 1979-1981 yılları arasında İETT'de görev almıştır. Ardından, 1984-1985 yıllarında Ankara-İstanbul hızlı tren projesi kapsamında Ayaş tüneli projesinde, 1985-1987 yıllarında ise Malatya-Adıyaman Çat sulama tüneli projesinde mühendis ve şantiye şefi olarak çalışmıştır. Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini 1989-1999 yılları arasında üstlenmiştir. Ayrıca, 1994 yılında 6 ay süreyle Yenimahalle Belediyesi Yakacık Toplu Konut Projesi'nin 1/25000 plan koordinatörlüğünü yapmıştır. 2007-2013 yılları arasında ilaç ve gıda sektöründe faaliyet gösteren bir holdingin yöneticilerinden biri olmuştur. Aynı zamanda Türk Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) kurucularındandır. Belediye Başkanlığı döneminde bir süre Erciyes Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi dersine girmiştir. 2019 yılı itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu üyesidir.

chpden-cankayaya-guclu-aday-adayi-bekir-odemis-001652-20231130.jpg

Siyasi Kariyeri Bekir Ödemiş, siyasi kariyerine CHP Eminönü ilçe gençlik kolu yönetim kurulu üyeliği ve 2. başkanlığı, SHP yerel yönetimler ve komisyon üyeliği görevlerinde bulunarak başlamıştır. 1999-2007 yıllarında iki dönem Ürgüp belediye başkanlığı yapmıştır. 2007 Türkiye genel seçimlerinde CHP'nin Nevşehir 1. sıra milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememiştir. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'den Çankaya belediye başkan aday adayı olmuş, ancak aday gösterilmeyince DSP'den Çankaya belediye başkan adayı olmuştur.

Bekir Ödemiş, evli olup, bir çocuk sahibidir.