Gökdelenler kralı iflas etti

Gökdelenler kralı iflas etti

Ünlü gökdelenin sahibi iflas bayrağını çekti. Hiç kimse bunu beklemiyordu.

Dünyaca ünlü Trianon gökdeleninin sahibi ekonomik zorluklarla daha fazla baş edemedi ve iflas bayrağını çekti.

6.jpg

TRIANON GÖKDELENİN SAHİBİ İFLAS ETTİ

Almanya'nın finans başkenti Frankfurt'taki ikonik Trianon gökdeleninin sahibi olan Geschaeftshaus am Gendarmenmarkt, iflas başvurusu yaptı.

trianon.webp

MERKEZ BANKASINA DA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Frankfurt'un şehrinin silüetinin belirgin bir parçası olarak kabul edilen Trianon gökdeleni, Almanya Merkez Bankası'nın bir bölümüne büyük varlık yöneticisi Deka'ya ev sahipliği yapıyor.

njk2otixot-trianon-gokdeleninin-sahibi-iflas-basvurusunda-bulundu.jpg

EKONOMİNİN BEŞTE BİRİNİ OLUŞTURMUŞTU

Bugün mahkemeye sunulan belgelerde, 186 metre yüksekliğinde ve 45 katlı olan Trianon gökdeleninin sahibi şirketin, dün Frankfurt mahkemesine iflas başvurusunda bulunduğu ve bir iflas yöneticisinin atandığı belirtildi. Almanya'nın emlak piyasası, uzun süre düşük faiz oranları, ucuz enerji maliyetleri ve güçlü ekonomi sayesinde önemli bir büyüme kaydetmiş ve Alman ekonomisine yıllık 730 milyar Euro katkıda bulunarak, ekonominin yaklaşık beşte birini oluşturmuştu.

34918288-die-objekt-gesellschaft-des-frankfurter-trianon-turms-hat-insolvenz-angemeldet-2iea.jpg

BÜYÜME TRENDİ DURDU

Ancak, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını hızla yükseltmesi, emlak piyasasındaki büyüme trendini durdurdu. Bu durum, emlak finansmanının azalmasına, anlaşmaların iptal edilmesine, projelerin durmasına ve büyük emlak geliştirme şirketlerinin iflasına yol açtı. Ayrıca, ofislerde kısmi evden çalışma uygulamaları nedeniyle Frankfurt ve Almanya genelinde doluluk oranları düştü.

İflas yöneticisi atanmasının ardından, Bundesbank ve bina yöneticisi konuyla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındı.