CHP lideri Özgür Özel'den erken seçim çıkışı: 1.5 yıl sonra erken seçim olur

CHP lideri Özgür Özel'den erken seçim çıkışı: 1.5 yıl sonra erken seçim olur

CHP lideri Özgür Özel, gazetecilere bugün yaptığı açıklamada erken seçim tartışmalarına dair konuştu. Özel, erken seçime ilişkin sözlerinin doğru anlaşılmadığını ifade ederek, “Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündemden düşmeyen erken seçim tartışmalarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, değindi.

CHP lideri Özel, BirGün'den Doğan Tılıç'a verdiği söyleşide 1.5 yıl sonra bir erken seçim olacağını öngördüğünü belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçime ilişkin sözlerinin doğru anlaşılmadığını ifade etti. Seçimden kaçmayacağını vurgulayan Özel, “Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” dedi.

Özgür Özel, “Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum."

Bugün gazetecilere yaptığı açıklamalarda "1.5 yıl sonra erken seçim olur" sözleri sorulan Özel, şu yanıtları verdi:

"Erken seçim meselesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak istikrarlı şekilde aynı değerlendirmeyi yapıyoruz. 31 Mart seçimlerinde oy isterken bunun genel seçim olmadığını yerel seçim olduğunu söylemiştik.

Seçim gecesi aynı 50 yıllık büyük başarıyı gösterdiğimiz şunu söyledik: Aldığımız desteğin kredinin farkındayız bu sonuçları partimize mal ederek erken seçim çağrısı yapmayacağım demiştim. Erken seçim isterse anca halk ister demiştik.

Erken seçim istemiyor diyerek eleştirilerde bulunanlar oldu.


Anketlerde dördüncü ay üst üste 'Bu pazar seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz?' diye sorulduğunda CHP, her ay farkı 1 puan daha açarak birinci parti durumunu muhafaza ediyor.

Bu şartlarda erken seçimin halkın isteyip istemediğine bakmak lazım.

Her ay bu talep artıyor, bu sesi her yerde duyuyoruz. Toplumun yarıya yakınının erken seçim talebi var. Talep yükseldikçe biz bu talebi yükseltmeye devam ederiz."