CHP'den Gebze'ye çağrı! "Geçinemiyoruz" diyen herkese davet

CHP'den Gebze'ye çağrı! "Geçinemiyoruz" diyen herkese davet

CHP, Türkiye'de hayat pahalılığı altında ezilen ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan yurttaşları bugün Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılacak olan 'Geçinemiyoruz' mitingine çağırdı:

CHP ekonomik sıkıntı yaşayan yurttaşları bugün Gebze’de yapılacak mitinge çağırdı.

Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam beklerken, AKP iktidarı bunun tam tersine tavır takınıyor. Toplumsal konularla ilgili yeni bir muhalefet anlayışı çizen CHP, sık sık önemli konularda meydana iniyor ve mitingler düzenliyor.

ÖZGÜR ÖZEL HALKA SESLENECEK 

CHP, bu kez geçim sıkıntısını meydanlara taşıyacak. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saat 17.00’de Kocaeli Gebze Kapalı Pazar Alanı’nda yurttaşlara seslenecek. Yerel seçim sonrası normalleşme süreciyle birlikte yürüttüğü tematik mitinglerine atanmayan öğretmenlerle başlayan ve emekliler, çay ile buğday üreticileriyle devam eden CHP, bu sefer Kocaeli’de yapacağı “Geçinemiyoruz” mitingi için hafta boyunca sosyal medya hesabından geniş çerçevede bir çağrı yaptı. Öğrenciler, esnaf, fabrika işçileri, emekliler ve asgari ücretlilerle ilgili pazarda, kasapta, sokakta ayrı ayrı “Geçinemiyoruz” temalı videolar paylaşıldı. Miting öncesi çok sayıda sendika ve demokratik kitle örgütüyle de görüşme yapıldı. 

HERKESİ DOĞRUDAN İLGİLENDİRİYOR

Mitingin önemine ilişkin konuşan CHP kurmayları, “2024’ün geride kalan altı ayının sonunda asgari ücret de emekli maaşları da açlık sınırının altında kaldı. Ancak iktidar ikisine de temmuzda ara zam yapmayacağını açıkladı. Her zaman olduğu gibi yükü sıradan ücretli insanların sırtına bindirmeyi seçtiler. Bugün artık sadece emekli ve asgari ücretli değil; mavi, beyaz, gri yaka çalışanlar da öğrenciler de sadece temel ihtiyaçlarında bile geçim sıkıntısı çekiyor. Gıda ve barınma sorunu her kesimi ilgilendiriyor. Biz de bu reklam filmlerini ve çağrılarımızı bu nedenle her kesime yaptık” dedi.