Erdoğan, Türkiye'nin stratejik hedefini açıkladı

Erdoğan, Türkiye'nin stratejik hedefini açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin stratejik hedefinin ne olduğunu açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karisi ile Beştepe'de bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenlendi.

ekran-goruntusu-2024-06-27-230030.png

"AB'YE TAM ÜYELİK STRATEJİK HEDEFİMİZDİR"

Erdoğan, toplantıda şunları söyledi:

"Görüşmelerimizde bu alanda tecrübelerin paylaşımı üzerinde durduk. NATO bünyesindeki dayanışmamızın sağlam temeller üzerinde güçlenerek devam edeceğine samimiyetle inanıyorum. Türkiye-AB ilişkileri, güncel, bölgesel, küresel meseleleri ele aldık. AB'ye tam üyelik stratejik hedefimizdir. Estonya'nın da bu anlayış temelinde Türkiye'ye desteğinin artarak devam edeceğine inanıyorum.

ekran-goruntusu-2024-06-27-230035.png

"RUSYA'NIN DIŞLANDIĞI GİRİŞİMLER SONUÇ VERMEZ"

Görüşmelerimizde Ukrayna'daki savaşı ele aldık. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine desteğimizin altını bir kez daha çizdim. Yıkımın bir an evvel son bulması, adil, nihai çözüme ulaşılması ancak diplomasiyle mümkündür. Taraflara yönelik telkinlerimizi sürdürüyoruz. Rusya'nın dışlandığı girişimlerin arzu edilen sonuçları vermeyeceğine dair düşüncelerimizi koruyoruz.

ekran-goruntusu-2024-06-27-230041.png

"GAZZE'DEKİ KATLİAMLAR KÜRESEL GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR"

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlar küresel güvenliği de tehdit etmektedir. Bu barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecektir. Gazze'deki insani felaketin sona ermesi için öncelikle acil ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması ihtiyacı devam ediyor. Türkiye olarak bu konularda elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Kalıcı barış iki devletli çözümden geçiyor. Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım."

ekran-goruntusu-2024-06-27-230047.png