İzmir alev alev yanıyor! Yangın Kuşadası'na da sıçradı... 5 ilçeden dumanlar yükseliyor

İzmir alev alev yanıyor! Yangın Kuşadası'na da sıçradı... 5 ilçeden dumanlar yükseliyor

İzmir'de başlayan orman yangını büyüdü. 5 ilçeyi alevler kaplarken, Aydın Kuşadası'na da yangın sıçradı.

İzmir Menderes'te ormanlık alanda başlayan yangın büyüyerek geniş bir alana yayıldı. İlçede çıkan yangından sonra Çeşme, Selçuk, Urla ve Torbalı'dan da yangın haberi geldi. Öte yandan Aydın Kuşadası'ndan da alevler yükseldi.

ekran-goruntusu-2024-06-30-094802.png

Urla'ya bağlı Kuşçular Mahallesi’nde yol kenarında yangın çıktı. Otluk alanda çıkan yangın İzmir-Çeşme otobanının trafiğe kapatılmasına yol açtı. 

ekran-goruntusu-2024-06-30-094815.png

Selçuk ilçesinde çıkan yangına helikopterler ve uçaklarla havadan ve karadan müdahale ediliyor. Selçuk-Kuşadası yolu araç trafiğine kapatıldı. 

ekran-goruntusu-2024-06-30-094820.png

KUŞADASI YANIYOR

İzmir'de başlayan yangın Aydın'a da sıçradı. Kuşadası'ndaki ormana sıçrayan yangın kısa sürede büyürken, ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor. Öte yandan yangın nedeniyle bölgedeki bazı ev ve oteller tahliye edildi. 

ekran-goruntusu-2024-06-30-094826.png

Bunun yanı sıra Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltıldı. Buradaki hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi.

İZMİR'DE 16 NOKTADA YANGIN ÇIKTI

İzmir'de bugün toplam 16 yangın çıktı, yangınlar nihayet kontrol altına alındı. Öte yandan yangının sebebi de belli oldu.

YANGIN SİGARA İZMARİTİNDEN ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarda can kaybı ve yaralanan vatandaşın olmadığını belirtirken, Menderes ve Çeşme'deki yangınlarla ilgili gözaltıların olduğunu, Çeşmede'ki yangının sigara izmaritinden çıktığının belirlendiğini duyurdu.