Her an savaş patlak verebilir! ABD, Almanya, Hollanda'dan "o ülkeyi terk edin" çağrısı

Her an savaş patlak verebilir! ABD, Almanya, Hollanda'dan "o ülkeyi terk edin" çağrısı

ABD, Hollanda, Kanada ve Almanya'dan vatandaşlarına dikkat çeken bir çağrı geldi. O ülkeyi terk etmeleri gerektiğinde dair çağrı yapan ülkeler, savaşın her an çıkabileceğini aktardı.

Gazze'yi abluka altına alan ve ciddi katliamlara yol açan İsrail, Filistin'in ardından şimdi de hedef olarak Lübnan'ı belirledi.

"LÜBNAN'I TERK EDİN"

Medyatava'daki habere göre ABD, Hollanda, Kanada ve Almanya'dan ise vatandaşlarına Lübnan'ı terk edin çağrısı geldi.

Kanada, bölgede İsrail ve Lübnan Hizbullah'ı arasında tırmanan şiddet olaylarına ilişkin artan endişeler nedeniyle vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Melanie Joly yaptığı açıklamada, "Kanadalıların yurtiçinde ve yurtdışında emniyet ve güvenliği Kanada için en önemli öncelik olduğunu" belirtti.

Joly açıklamasında, "Lübnan'daki güvenlik durumu, Hizbullah ile İsrail arasında devam eden ve artan şiddet nedeniyle giderek daha değişken ve öngörülemez hale geldi ve herhangi bir uyarı yapılmadan daha da kötüleşebilir. Ticari uçuşlar devam ederken artık ayrılma zamanı geldi" ifadesini kullandı.

İran destekli Hizbullah ve İsrail, sekiz ayı aşkın bir süredir neredeyse her gün karşılıklı ateş açıyor. Son zamanlarda çatışmaların yoğunluğu önemli ölçüde arttı.