Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e karşı İmamoğlu'nu mu destekleyecek? Her iki cepheden de iddialara yanıt geldi

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e karşı İmamoğlu'nu mu destekleyecek? Her iki cepheden de iddialara yanıt geldi

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Genel başkanlık adayı olarak Özgür Özel'in kaşısında Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceği' iddiasına dair konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu kulisler nereden ve nasıl çıkıyor anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’e konuşan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP genel başkan adayı olarak Özgür Özel’in karşısına çıkmasını destekleyeceğine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdiği iddiasını yalanladı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, CHP'de yönetici olarak görev yapan bir ismin eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, "Özgür Özel'in yerine Ekrem İmamoğlu'nu getirelim" önerisinde bulunduğunu iddia etmişti.

KILIÇDAROĞLU: BU KULİSLER NEREDEN VE NASIL ÇIKIYOR ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM

Erkin’in aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, “Bu tartışmaların içine girmek istemiyorum Aytunç Bey. Evet, Ekrem Bey’le bayramda konuştuk ve bayramlaştık. O kadardı. Bu kulisler nereden ve nasıl çıkıyor anlamakta güçlük çekiyorum” açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU CEPHESİ NE DİYOR?

Erkin'in aktardığına göre, İmamoğlu cenahı da, “26 Haziran’da bir yemek var diye uydurdular. Delinin biri kuyuya taş attı ve tartışma yaşanıyor. Bir de İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ittifakı diye bir şey uydurdular. Şurası çok net: İmamoğlu, İBB Başkanı; Özgür Özel de genel başkan ve bu böyle devam eder. Deli saçması bunlar" dedi.

İmamoğlu dün Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeyle ilgili de, "Bu yemeğe olan ilgiyi hayretle izliyorum. Biz önceki dönem genel başkanımız ile buluşuruz, buluşacağız. Bunun böyle bir olaya dönüşmesi CHP’yi rahatsız ediyor. Biz hem genel başkanımız Özgür Özel ile hem de önceki dönem genel başkanlarımız ile görüşürüz. Bence gerçekten merak edilmesi gereken bizim buluşacağımız yemek değil de vatandaşlarımızın, toplumumuzun yemeklerinde ne yiyemediği. Yani ekonomi diye düşünüyorum" demişti.