Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten 'Sincan' çağrısı: "Kuyruklu yalanlarını, darbe planlarını birbirlerine anlatıp karşılıklı avunsunlar"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten 'Sincan' çağrısı: "Kuyruklu yalanlarını, darbe planlarını birbirlerine anlatıp karşılıklı avunsunlar"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, 1 Temmuz'daki Sinan Ateş cinayet davası ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 'adalet' çağrısını yineledi.

Ankara'da öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da Sincan'da görülecek.

Ateş'in eşi Ayşe Ateş ise son günlerde cinayete ilişkin ortaya atılan iddialara X hesabından yanıt getirdi. Ayşe Ateş şu ifadelerle çağrıda bulundu:

"DEHŞET İÇİNDE İZLİYORUZ"

"Sinan Ateş’in ailesinin, arkadaşlarının ve sevenlerinin bu siyasi cinayetin bütün karanlık yönlerinin aydınlatılmasını istemesinin belirli çevrelerce Cumhur İttifakı’na karşı yapılan bir saldırı olarak öne sürüldüğünü ve bu yönde bir kamuoyu oluşturma çabasına girişildiğini dehşet içinde izliyoruz.

Bu çevrelerin Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde grup toplantısında yapmış olduğu konuşmayı keyfî bir değerlendirmeye tabi tutarak istedikleri mecraya çekip Sinan Ateş suikastine dair inkâr ve iftiralarına meşru bir zemin oluşturmaya çalıştıklarını hayret ve şaşkınlık içinde müşahede ediyoruz.

Bu kapsamda bu çevrelerce işaret edilen kişilerin, grupların ya da örgütlerin Sinan Ateş suikastinin aydınlanması yönünde verdiği demeçlerin, yaptığı paylaşımların, açtığı yayınların bizi bağlayan bir yanının da yönünün de olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Bu siyasi cinayet üzerinden yürütülen karşılıklı hesaplaşmaların önü de sonu da bizi ilgilendirmemektedir. Bizim sorumluluk sahamız kendi yürüttüğümüz mücadele alanı ile sınırlıdır. Adalet arayışımızın bu çekişmelere malzeme edilmemesi en büyük temennimizdir.

"BİZİM TALEBİMİZ BU SİYASİ CİNAYETİN AYDINLATILMASIDIR"

Ayrıca, tarafımızca yürütülen tabii ve hukuki adalet arayışının Cumhur İttifakı’na karşı bir saldırı olduğunu iddia eden çevreler bu siyasi cinayetin önünde ve arkasında her kim varsa ortaya çıkarılmasının Cumhur İttifakı’na nasıl bir zarar vereceği hususunu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde açıklayarak kamuoyunun merakını gidermekle mükelleftir. Çünkü bizim talebimiz, Başkent'in göbeğinde güpegündüz işlenen bu siyasi cinayetin bütün karanlık yönlerinin aydınlatılmasıdır."

"HAKK DA YANIMIZDA, HAKİKAT DE"

Bu vesileyle hiç kimsenin adalet mücadelemizi lekelemesine, sulandırmasına; berrak suyu bulandırmasına müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna ilan ederiz.

Biz buradayız ve tekrar ediyoruz:

Hakk da yanımızda, hakikat de!

Alnımız ak, yüzümüz pak!

Kefilimiz tertemiz mazi, hedefimiz adaletin tecelli ettiği bir ati!

"YA BİSMİLLAH DİYECEĞİZ YA DA RUHUNA EL FATİHA"

Bu yüzden 1 Temmuz günü Sincan’dan her zamankinden daha yüksek sesle “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!” diye haykıracağız.

Unutulmasın ki bu sürecin sonunda ya bir doğum mucizesine ya da bir defin törenine şahit olacağız.

Ya “Bismillah!” diyeceğiz ya da “Ruhuna El Fatiha!”

Tam da bu sebeple Sincan’da herkes için büyük bir sınav var.

Allah, adaletin yanında olanları muvaffak etsin."

 

"HER KİM VARSA 1 TEMMUZ'DA SİNCAN'A GELEBİLİR"

Ateş bir diğer paylaşımında ise şöyle dedi:

"Bugüne dek “kanal kanal gezerek” “attığım iftiraları” bir de savcının ağzından duymak isteyen her kim varsa 1 Temmuz’da Sincan’a gelebilir. Avukatlarımız verdikleri dilekçelerle plaka vb. eksiklerin giderilmesini de sağladılar. Tam şu anda bırakalım, onlar düştükleri bataklıkta çırpınıp dursunlar. Kuyruklu yalanlarını, darbe planlarını birbirlerine anlatıp karşılıklı avunsunlar. Ben duruşma gününe kadar kızlarımla vakit geçireceğim. Size de mutlu ve sağlıklı bir hafta sonu dilerim. Şu ana dek verdiğiniz destekten ötürü de hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Sizlerin ilgi ve alakası ile ayaktayız. Sağ olun. Var olun."