Apple CEO'su Tim Cook'un yapay zeka açıklaması şaşırttı

Apple CEO'su Tim Cook'un yapay zeka açıklaması şaşırttı

Geçtiğimiz günlerde Apple yapay zekâ sistemini ve cihazlara nasıl entegre edileceğini açıklarken şirketin CEO'sundan ilginç bir açıklama geldi.

Teknoloji YouTuber'ı Marques Brownlee ile yayınlanan bir röportaja göre Apple CEO'su Tim Cook, insanların iPhone'larını Apple Intelligence ile daha az kullanabileceklerini söyledi. CEO, Apple Intelligence daha akıllı olmaya devam ettikçe, daha önce zaman alan görevlerin daha az zaman alabileceğini belirtti.

Teknoloji devi, pazartesi günü Apple'ın WWDC etkinliğinde yapay zekâyı sistemlerine entegre edeceğini duyurdu. CEO ve diğer yöneticiler, en son yazılımla birlikte Apple cihazlarında kullanılabilecek bir dizi yapay zekâ özelliğini ayrıntılı olarak anlattı.

İNSANLARIN TELEFONDA VAKİT GEÇİRMELERİNİ İSTEMİYOR

Güncellemelerden bazıları, daha iyi dil anlama ve metin yeteneklerine sahip yeni ve geliştirilmiş Siri, uygulamalar arası entegrasyon ve fotoğrafları farklı kategorilerde düzenleyen yenilenmiş Fotoğraflar uygulamasını içeriyor.

Apple ayrıca, kullanıcıların ChatGPT destekli Siri'yi tercih etmelerine olanak tanıyacak OpenAI ile ortaklığını da duyurdu. 

Cook, Apple'ın insanların hayatlarını cihazlarında geçirmesini hiçbir zaman motive etmediğini de sözlerine ekledi. Daha önce de benzer yorumlarda bulunan Cook, insanların kendileriyle birlikte aynı odada bulunan kişilere daha fazla odaklanması gerektiğini söylemişti.

Cook röportajda "Modelimiz başarılı olmak için etkileşime ihtiyaç duyan bir model değil. Modelimiz, sizi başka türlü yapamayacağınız şeyleri yapabilmeniz için güçlendirmek istediğimiz bir model" dedi.

Apple, tüketicilerin cihazlarında ne kadar zaman harcadıkları konusunda farkındalığı artıran ve kullanımlarını daha bilinçli hale getirmeye yardımcı olan iPhone'a çeşitli özellikler de ekledi.

Cook, Screen Time gibi özelliklerin iPhone'unuzda ne kadar zaman harcadığınızı takip ettiğini ve bunu kullanıcının yüzünü vurduğunu söyledi.