WhatsApp'a girmek için artık bunu yapmak zorundasınız

WhatsApp'a girmek için artık bunu yapmak zorundasınız

WhatsApp yeni özelliğiyle uygulamaya girişte yeni bir devir başlatmaya hazırlanıyor. Bunu yapmayan artık WhatsApp'a giremeyecek.

WhatsApp, son özelliğiyle birlikte uygulamaya giriş için dikkat çeken bir adım atıyor. Popüler iletişim uygulaması, kullanıcıların doğum tarihlerini girmelerini zorunlu kılacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

kapak-121816.webp

BUNU YAPMAYAN WHATSAPP'A GİREMEYECEK

WhatsApp, yeni bir özelliğini kullanıcılara sunma aşamasında. Android beta sürüm "2.24.12.25" üzerinde tespit edilen bu özellik ile WhatsApp, kullanıcılarından doğum tarihlerini sisteme girmelerini isteyecek.

ekran-goruntusu-2023-12-01-173539.png

TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILAR ŞİMDİLİK ETKİLENMEYECEK

ABD'deki bazı eyaletler, internet kullanımına yönelik yeni yasalar çıkardı. Bu yasalar, platformlara kayıt olan kullanıcıların yaşlarını doğrulamalarını zorunlu kılıyor. WhatsApp'ın yeni özelliği de bu yasal düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla geliştiriliyor. Bu özellik, bir gün kullanıma sunulsa bile Türkiye'deki kullanıcıları şimdilik etkilemiyor.

ekran-goruntusu-2023-12-01-173532.png

DOĞUM BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ İSTENECEK

WhatsApp'ın yeni özelliği, oldukça basit bir şekilde çalışacak. Kullanıcılar, belirli bir sayfada doğum günlerini girecekler ve bu bilginin daha sonra değiştirilemeyeceği konusunda bilgilendirilecekler.

124525a0-17be-11ed-894d-e96102bbb308.jpg

Bu özellik, henüz geliştirme aşamasında ve beta kullanıcıları bile henüz erişemiyor. WhatsApp, bu özelliği kullanıma sunacak. Şirketin amacı, yasal düzenlemelere uygun hale gelmek.