İsviçre 200 bin TL’ye personel alıyor! İşte aranan meslekler ve başvuru şartları

İsviçre 200 bin TL’ye personel alıyor! İşte aranan meslekler ve başvuru şartları

Avrupa'da birçok ülke nüfusun yetersizliği nedeniyle yurt dışından işçi alımı yapıyor. Son olarak İsviçre'nin işçi alımı yapacağı ortaya çıktı. Peki şartlar neler?

İsviçre işçi alımı için düğmeye bastı. Alp Dağları'nın eteklerinde yer alan doğa harikası ülke, iş piyasasında talep gören özelliklere sahip adaylar için ciddi kariyer fırsatları sunuyor.

5ceb56f7.jpeg

100 BİN TL'DEN 200 BİN TL'YE VARAN MAAŞLAR

Dünya ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturan İsviçre, büyük bir işçi alımı için harekete geçti. İsviçre'de çalışmak isteyenleri heyecanlandıran gelişme ise maaşlar oldu. Başlangıç maaşları 100 bin TL olarak belirlenirken, bazı sektörlerde bu miktar 202 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

İSVİÇRE'DEN 80 BİN KİŞİLİK İŞÇİ ALIMI

Covid-19'un ardından kalifiye eleman sorunu yaşayan İsviçre, bu sorunu Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden 80 bin yabancı işçi alarak çözmeyi planlıyor.

work-culture-1-e1646325439784.jpg

İSVİÇRE HANGİ ALANLARDA İŞÇİ ALIMI YAPACAK?

Sağlık, turizm, teknisyenlik, bilgisayar uzmanlığı ve mühendislik gibi alanlarda iş imkanları sunuluyor.

İsviçre yetkilileri, Rusya ve Ukrayna savaşından kaçarak ülkelerine sığınanların İsviçre'deki işgücü açığını kapatamayacağını ifade ediyor. Şu anda ülkede 85 bin nitelikli işçi eksikliği bulunmakta olup, bu rakamın yıl sonuna kadar 365 bin kişiye ulaşması bekleniyor.

Yurt dışında çalışmak isteyenler, hedefledikleri ülkeye nasıl ulaşacaklarını araştırmalıdırlar. İsviçre'de iş arayanlar ise DynaJobs veya Adecco gibi kurumlara başvurarak uygun iş fırsatlarını değerlendirebilirler.

Özellikle doktor eksikliği yaşayan İsviçre, yaşlı bakımı ve hastane sektörlerinde çalıştırmak üzere hemşire alımı yapacağını duyurdu.

7pobizhdlavgzmwb-638252834469638604.jpg

İŞ BAŞVURUSU İÇİN GEREKEN ŞARTLAR NELER?

Davet alabilmek için ise şunlar gereklidir:

  • Gerekli dil yeterliliği
  • İsviçre'de devlet ya da sosyal yardımlara başvurmadan geçinme kapasitenizi kanıtlamanız
  • Yaşanacak uygun bir konut bulunması

İSVİÇRE'DE MAAŞLAR NE KADAR?

İsviçre, dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. İsviçre'de asgari saatlik ücret 23 İsviçre Frangı, aylık ise minimum 4 bin İsviçre Frangıdır. Bu, saatlik 596 TL, aylık ise en az 103 bin TL maaş anlamına gelir.