Street Fighter filminin çıkış tarihi belli oldu

Street Fighter filminin çıkış tarihi belli oldu

Bir dönemin efsane atari oyunu olan Street Fighter beyaz perdeye taşınıyor.

Efsaneleşen oyun Street Fighter film oluyor. 90'lara damgasını vuran Street Fighter beyaz perdeye yakın bir zamanda taşınıyor.

maxresdefault-002.jpg

STREET FIGHTER 2026'DA SİNEMALARDA

1987'de piyasaya çıkan ve fenomen haline gelen Street Fighter oyunu film oluyor. Sony Pictures, uyarlamanın 2026 yılında beyazperdedeki yerini alacağını duyurdu.

7av9g2tjr9zcydgfs4azvn.jpg

BU İLK DENEME DEĞİL

Bu, "Street Fighter"ın ilk beyaz perdeye uyarlanışı değil. 1994 yılında Universal, Jean-Claude Van Damme, Kylie Minogue, Ming-Na Wen ve Raul Julia'nın rol aldığı bir uyarlama yaptı. 2009'da ise 20th Century Fox, Kristin Kreuk'un başrolde olduğu "Street Fighter: Chun-Li Efsanesi"ni yayınladı. Ancak her iki film de eleştirel ve ticari açıdan başarısız oldu.

04qtv9tyudb4hix1hc8ek43-19-fit-lim-size-1050x591-v1684818830.jpg

Son yıllarda video oyunu uyarlamaları gişe başarısızlıklarıyla özdeşleşmiş olsa da, "Sonic the Hedgehog" ve onun 2022'deki devam filmi, Tom Holland'ın başrolünde olduğu "Uncharted", "Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves" ve "Super Mario Bros. Movie" gibi projeler büyük başarı elde etti. TV dünyasında da "The Last of Us" ve "Fallout" uyarlamaları büyük ilgi gördü.

Legendary Entertainment, "Dune", "Godzilla vs. Kong", "Pokemon: Dedektif Pikachu" ve "Enola Holmes"gibi birçok uyarlama projesiyle deneyimli bir yapımcı. Şirket, bu yılın başlarında "Dune: Part Two" filmini yayımlayan Warner Bros. ile bağlarını kopardı ve şimdi Sony ile dağıtım anlaşması yaparak yeni projelere odaklanıyor.