Herkes Simpsonlar'ı konuşuyor ama asıl kehanet Jetgiller'de! Şimdi sıra size geldi Jetgiller...

Herkes Simpsonlar'ı konuşuyor ama asıl kehanet Jetgiller'de! Şimdi sıra size geldi Jetgiller...

Simpsonlar'ın dünyayı sarsan kehanetleri herkesin malumu. Peki ya Jetgiller'in kehanetlerinden neden hiç konuşulmuyor? İşte Jetgiller'in gerçekleşen kehanetleri.

ABD yapımı çizgi dizi The Simpsons'un kehanetleri tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor.

Depremler, yangınlar, ABD başkanlık seçimi, küresel iklim krizi ve son olarak Apple Vision Pro gibi günümüzde ve yakın geçmişteki olayları bilen Simpsonlar ses getirmeye devam ederken, şimdi de Jetgiller'in kehanetleri gündeme bomba gibi düştü.

ekran-goruntusu-2024-02-16-224626.png

Simpsonlar'ın kehanetleri son derece popülerken bugüne kadar hiç duymadığınız Jetgiller kehanetleriyle tanışacaksınız. İşte Jetgiller'in kehanetleri...

ekran-goruntusu-2024-02-16-224558.png

JETGİLLER DE SIMPSONLAR GİBİ ÖNCEDEN BİLDİ

1962’den 1963 yılına kadar pazar günleri ABC Kanalı’nda yayınlanan, Amerikan kültürünün ve yaşam stilinin başka bir zamana uyarlanmış aile sitcomu olan Jetgiller, bir dönem Türkiye'de de ekranlarda yayınlanmıştı. 90'lar neslinin beğeniyle izlediği Jetgiller aslında bugüne ışık tutan bir takım teknolojik olayları o zamanlardan anlatıyordu.

ekran-goruntusu-2024-02-16-224554.png

UZAYDA YAŞAM, AKILLI SAATLER, UÇAN TAKSİ, YAPAY ZEKA

1962-1963 yılları arasında 24 bölüm olarak yayınlanan bu çizgi dizide, yapay zeka robotlar, akıllı saatler, uçan arabalar, uzayda yaşam gibi konular sürekli olarak göz önündeydi. Ancak o dönem bunlar pek fark edilmiyordu. Günümüzde hem akıllı saatler hem uzayda yaşam ve koloni çalışmaları sürerken, uçan taksiler üzerindeki çalışmalar Jetgillerin bugünlere ışık tuttuğunu ortaya koyuyor.