Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! E-devlet üzerinden bildirilmezse işlem yapılmayacak

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! E-devlet üzerinden bildirilmezse işlem yapılmayacak

"Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! E-devlet üzerinden bildirilmezse işlem yapılmayacak"

Ülkemizdeki tapu işlemleri, gayrimenkul sahipleri için son derece önemli bir konudur. Ancak, birçok kişi bu konuda bilgi sahibi olmadığından dolayı yaşanan sorunlar da kaçınılmaz olabilmektedir. Özellikle de son dönemde yürürlüğe giren yeni düzenlemeler ile birlikte tapu sahiplerinin dikkat etmesi gereken konular daha da artmış durumdadır.

Tapu sahipleri dikkat! Arsa ve konut fiyatlarındaki rekor artış dolandırıcıların iştahını kabarttı ve tapuda hileli satış girişimleri arttı.

223089.jpg

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu sahiplerini uyararak e-Devlet üzerinden "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" kısmından cep telefonu numaralarını kaydetmeleri gerektiğini belirtti. Bu sayede, taşınmazlar üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olabilirsiniz.

E-Devlet'ten yapılacak bu işlem tamamen ücretsiz ve kolay. Kişiye, adına kayıtlı taşınmazlarla ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında otomatik SMS gönderiliyor. Bilginiz ve isteğiniz dışında bir işlem yapılırsa hemen ilgili tapu müdürlüğüyle iletişime geçebilirsiniz. 

E-DEVLET SMS TAPU KAYDI NASIL YAPILIR?

224570-001.jpg

  • Tapusu olan herkesin e-Devlet üzerinden SMS tapu kaydı yaptırması gerekiyor. Bunun için:
  • e-Devlet şifreniz ve kimlik numaranız ile hesabınıza giriş yapın.
  • Arama bölümüne "TAPU SMS KAYDI" yazın.
  • Gelen "Tapu Telefon Bilgileri Beyan (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)" sonucunu tıklayın.
  • Açılan ekranda cep telefonu numaranızı girerek kayıt tuşuna basın.
  • Gelen doğrulama kodunu yazarak cep telefonunun size ait olduğunu doğrulayın.

Bu işlemden sonra, tüm tapu işlemleri için alınacak her randevuda tarafınıza SMS gönderilecektir. SMS bilgisi olmadan adınıza kayıtlı olan tapularda işlem yapılamaz. Bu basit adımı atarak kişisel güvenliğinizi sağlayın ve tapuda adınıza habersiz bir işlem yapılmasını engelleyin.

Kaynak: Kamusonhaber.com.tr

İlgili Haberler