1 bardak içmek yeterliymiş! Çünkü.... Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor ödem atıyor

1 bardak içmek yeterliymiş! Çünkü.... Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor ödem atıyor

Şalgam suyunun daha önce duyulmamış faydaları

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şalgam suyu, sadece lezzetiyle değil sağlık açısından da birçok fayda sağlamaktadır. Şalgam suyunun vücut üzerindeki etkileri oldukça önemlidir ve bu konuda bilgi sahibi olmak herkesin işine yarayacak niteliktedir.
 

Türk mutfağında şalgam suyu önemli içeceklerin başında gelir. Adana yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan şalgam suyunun vücut üzerinde bazı olumlu etkileri bulunuyor. Beslenme uzmanları da şalgam suyunun söz konusu mucizelerini onaylıyorlar. Bu konuyla ilgili çok sayıda araştırma olsa da en dikkat çekeni şalgam suyunun sindirim sistemi üzerindeki etkileriyle ilgili olanı.

Şalgam suyu sindirim dostu bir içecek. Bu nedenle eğer kabızlık gibi sorununuz varsa mutlaka şalgam suyu tüketin. Ancak acılı şalgam suyunun çok daha faydalı olduğuna yönelik bazı açıklamalar bulunuyor. Acısız şalgam suyunun da elbette faydaları vardır. Ancak kesin fayda sağlayabilmek için acılı şalgam suyu tüketmek gerekiyor.

Tarifsiteniz.com adlı sitede yayınlanan bir içerikte; Şalgam suyunun pek bilinmeyen bazı etkilerinden bahsedildi.

Adana'nın en ünlü içeceklerinden biri olan Şalgam suyu kültürümüzde büyükçe yer tutar. Öyle ki Türk mutfağından eksik olmayan Şalgam suyu şimdilerde özellikle de Balkanlarda bir çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Türkiye'de daha çok balık yemekleriyle , kırmızı et yemeklerinin yanında tüketilen Şalgam suyu başlı başına bir mucize çıktı.

Şalgam suyunun 12 faydası


1. Sindirim sistemine yardımcı olur.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
3. Antioksidan özelliklere sahiptir.
4. Kan basıncını düzenler.
5. Kötü kolesterolü düşürür.
6. Cilt sağlığını destekler.
7. İltihaplanmayı azaltır.
8. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
9. Kemik sağlığını destekler.
10. Metabolizmayı hızlandırır.
11. Detoks etkisi yapar.
12. Vücuttaki toksinleri atar.

İlgili Haberler