Cep telefonu hastalıkları ortaya çıktı

Cep telefonu hastalıkları ortaya çıktı

Günümüzde artık akıllı telefonlar herkesin elinde. Ancak cep telefonları bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Peki cep telefonları hangi hastalıklara yol açıyor?

Cep telefonunun neden olduğu hastalıklar ortaya çıktı. Uzmanlar akıllı telefon kullananları bu konularda uyardı.

Yeniçağ'daki habere göre Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) araştırmalarına göre, sürekli cep telefonu kullanımı beyin tümörü riskini artırabilir. Bu riskin nedeni, cep telefonlarının yaydığı radyo frekansındaki elektromanyetik alanlar.

shutterstock-1070751668-a851f2ce-92e1-476e-baf2-f93c65b32ef5.jpg

GÖZ HASTALIKLARI

Göz sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri bulunan cep telefonları, mavi ışık yaydıkları için göz rahatsızlıklarına neden olabilir.

Uzun süreli kullanım, gözlerin daha az kırpılmasına ve dolayısıyla daha kuru olmasına sebep olur, bu da bulanık görme ve baş ağrıları gibi sorunlara yol açabilir.

cep-telefonu-kullanimi-obeziteye-davetiye-cikariyor-1673039813.webp

OBEZİTE

Cep telefonu bağımlılığı, fiziksel aktivite eksikliğine ve özellikle çocuklar ve gençler arasında obeziteye neden olabilir.

Uzmanlar, kişinin zamanının çoğunu oturarak ve elleri cep telefonunda geçirmesinin sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

kubital-tunel-sendromu-bir-opr-dr-halil-buldu-1-1024x768.jpg

KÜBİTAL TÜNEL SENDROMU VE METİN PENÇESİ

Dr. İlknur Can, cep telefonu kullanımı ile ilişkili olarak ortaya çıkan 'metin pençesi' ve 'cep telefonu dirseği' gibi rahatsızlıkların, sürekli oyun oynama, kaydırma ve mesajlaşmadan kaynaklanan tüm parmak krampları ve kas ağrısı olduğunu ifade etti.

Bu durumlar, ulnar sinirin sıkışması sonucu elde uyuşma veya ağrı gibi belirtilerle kendini gösterdi.

Cep telefonlarının aşırı kullanımı, sağlık üzerinde çeşitli olumsuz etkilere sahip olabilir.

Uzmanlar, bu tür belirtileri yaşayan bireylerin dikkatli olmalarını ve gerekirse tıbbi yardım almalarını önermekte.